Saçları Hızla Uzatan 7 Yiyecek

Pek çok konuda olduğu gibi saçları uzatmak için de beslenme şekli önem taşımaktadır. Bunun için saçları hızlı uzatan yiyecekler yenilmesi etkili olmaktadır.
Saçları Hızla Uzatan 7 Yiyecek

Saçları hızla uzatmak için buna katkı sağlayan yiyecekler yenilmelidir. Bu yiyeceklerin başında yumurta gelmektedir. Yumurtanın içerisinde bulunan demir saç köklerinin güçlenmesine ve saçların dökülmesine engel olmaktadır.

Saçları besleyen yiyeceklerden biri de süzme yoğurttur. Süzme yoğurdun içinde yüksek miktarda B5 proteini bulunmaktadır. Bu protein saç dostudur ve saç bakım ürünlerinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

Saçların hızlıca uzamasını sağlayan yiyecekler arasında yaban mersini de bulunmaktadır. Egzotik bir meyve olan yaban mersini içerisinde bol miktarda C vitamini bulunmakta ve özellikle saç kırıklarını önlemek için son drece faydalı olmaktadır.

Saçları Hızlı Uzatan Yiyecekler

Beyaz etin vücuda faydaları oldukça fazladır. Bunlar arasında tavuk saçların uzaması üzerinde olumlu etki meydana getirmektedir. Her gün en az bir öğünde yenilen tavuk B vitamini, çinko ve demir bakımından zengindir. Bunlar da saç sağlığı üzerinde gelişme sağlamakta ve saç bloklarının oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Benzer durum mercimek için de geçerlidir. Biyotin, çinko ve protein yönünden zengin olan mercimek oldukça sağlıklıdır.

Sağlıklı uzayan saçlar için istiridye yemek fayda sağlamaktadır. Çinko eksikliği saç kaybına yol açmakta ve istiridye ile bu eksiklik giderilerek daha sağlıklı saçlara sahip olunmaktadır. Saçların %97lik kısmını oluşturan çinko besinler yoluyla mutlaka vücuda alınmalıdır. İstiridyenin haricinde somon da içerisinde protein, Omega – 3 yağ asitleri ve D vitamini barındırmaktadır. Özellikle Omega3 saç derisine tutunarak daha nemli bir saça sahip olunmasını sağlamaktadır. Bunların yanı sıra ıspanak, ceviz ve tatlı patates gibi yiyecekler de saçların hızlı uzamasında katkıda bulunmaktadır.