Saç Boyatmamanın Bebeğe Zararı Olur Mu?

Saç boyatmak, makyaj yapmak kadınların vazgeçemediği durumların başında geliyor. Ancak her durumda saç boyatılmamalı veya makyaj yapılmamalıdır.
Saç Boyatmamanın Bebeğe Zararı Olur Mu?

Saç Boyatmak Çok Eski Bir Gelenek

Saç boyatmak genel olarak kadınların güzelleşmek için yaptıkları bir eylem. Farklı renklerin saçlardaki duruşunu merak eden binlerce kadın saçlarını boyatmadan yapamıyor. Bunun yanında modayı takip etmek gibi bir durumda söz konusu. Bundan dolayı kimse saçlarını boyatmamazlık yapamıyor.

 Buna ek olarak makyaj yapmak da aynı kapıya çıkmaktadır. Makyaj yapan kadınların da saç boyatan kadınların da ortak kaygısı güzel olmak ve daha da güzelleşmek. Ancak bu eylemler zaman zaman faydadan çok zarar getirebiliyor.

Özellikle boya gibi malzemeler kılcallar aracılığıyla hızlı şekilde kana iletilebiliyor. Her saç boyası için bunu söylemek güç. Organik temalı saç boyaları bunlardan bir tanesi. Ancak her boyanın organik olup olmadığını keşfetmek bir hayli zor.

Hamilelerin Çok Dikkatli Olması Gerekir

Hamile kadınların bilhassa belli ay aralıklarında saç boyatmaları bebeğe zarar vereceği gibi bebeğe gelen zarar anneyi de etkileyecektir. Kimi komplikasyonlarda bebeğin zehirlenmesi otomatik olarak annenin zehirlenmesine sebebi olmaktadır.

En sağlıklısı anneler emzirmeyi bırakana kadar mümkün mertebe saçlarını boyatmamalı ve herhangi bir kimyasalla temasa geçmemelidir. Saç boyası kimyasalları bebeğe kılcal damarlar ve bebeği besleyen diğer damarlar aracılığıyla plasentaya işleyebilir. Bebeklerin beslenmesi anne karnı aracılığıyla olduğundan ve damarlar ile beslenme gerçekleştiğinden bebek buradaki kimyasalları kolayca içine alabilir.

Netice itibariyle bebek bu kimyasallar sonucu çeşitli sağlık sorunları yaşayabilir. Doğumdan sonra ise anne sütü salgılayan kadınların memelerinde yine aynı kılcal damarlar bulunmaktadır. Saç boyatıldıktan sonra bu kimyasalların kılcallarla bebeğe iletilmesi mümkündür.

Bir anne hamilelik boyunca olabildiğince temiz, saf, organik beslenmelidir. Bu durumu bebek sütten kesilene kadar devam ettirmelidir. Vücuttaki, tüm sistemler birbiriyle bağlantılı olduğundan vücudun tepesinde cereyan eden olaylar vücudun geneline sirayet edebilir. Bebek de doğana kadar annenin bir nevi organıdır.  Bunlardan sebep anneler saçlarını boyatırken iki kere düşünmek zorunda. Saç boyalarının etkisi kısa vadede mutlu edebilir ancak uzun vadede zararı çoktur.