Rokanın faydaları nelerdir? Roka hangi hastalıklara iyi gelir?

Sık sık tüketilen yeşilliklerden olan rokanın faydaları merak ediliyor. Roka hangi hastalıkların iyileşmesine iyi geliyor? Rokanın insan sağlığına yararları nelerdir?
Rokanın faydaları nelerdir? Roka hangi hastalıklara iyi gelir?

Yeşil yapraklı bir bitki olan roka sık sık tüketilen ve oldukça da sevilen bir sebzedir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile tam bir sağlık dostu olan rokayı sıklıkla tüketenler çok önemli sağlık faydaları görüyorlar.

ROKANIN SAĞLIK YARARLARI!

Roka içerisinde yüksek miktarda A.C ve K vitaminleri bulunmaktadır. İçerisinde bulunan folat ve demir ile de roka bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca kemiklerin korunması ve kansızlık gibi sorunlara da çare rokadadır.

Antioksidan ve flavonoid açısından da zengin bir sebze olan roka kanser riskinin azalmasına da yardımcı olmaktadır.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DESTEKLER

Roka lif açısından da çok zengindir. Lif sindirim sistemini destekleyen ve kabızlık gibi bir sorunun önüne geçen bir özelliğe sahiptir. Ayrıca sindirim sistemini düzenleyen roka çeşitli mide rahatsızlıklarına da iti gelmektedir. Mide yanması şikayeti olanlar devayı rokada bulabiliyorlar.

GÖRME BOZUKLUKLARINI ÖNLER

Roka içerisinde beta-karoten ve lutein gibi besin maddeleri bulunmaktadır. Bunlar göz sağlığı için olmazsa olmazlardır. Roka tüketilmesi görme bozukluklarını önlemede yardımcı olabilir. Roka görme kabiliyetini destekleyen A vitamini açısından da oldukça zengindir.

KİLO VERMEYE YARDIMCI

Kilo vermek isteyenler için roka oldukça faydalıdır. Lifli bir besin olduğu için roka tüketilmesi yararlı olmaktadır. Ayrıca kalorisi çok düşük olduğu için roka tüketilmesi diyetisyenler tarafından da sık sık önerilmektedir. 100 gram rokada sadece 25 kalori bulunurken 2,6 gram protein, 3,7 gram karbonhidrat ve sıfır kolesterol bulunmaktadır.

Öte yandan ilaç kullananların roka tüketmeden önce doktorlarından görüş almaları yararlı olacaktır. Roka ilaçlarla etkileşime girerek ilaçların etkisini değiştirebilir.