Regl Dönemi Ve Spor

Bu yazımız içerisinde sizlere regl dönemi ve spor evresinden bahsedeceğiz. Yapılan araştırmalara göre regl dönemi içerisinde yapılan spor aktiviteleri kadınları çok daha iyi hissettirmekte ve ağrıları azalttığını söylemektedir. 
Regl Dönemi Ve Spor

Regl olduğunuz dönemlerde spordan faydalanabilirsiniz. Yapılan hareketler sayesinde karın ağrısı ve halsizlik gibi etkilerin azalacağını fark edeceksiniz. Terlediğinizde zaman vücuttan su atımı sayesinde karındaki şişkinlik azaltmaktadır. Bununla beraber egzersiz ruh halinizi iyi hale getiren hormonların salgılanmasına yardımcı olmaktadır.  İlk olarak spor salonunda bulunan antrenörünüze size bir program yazmasını söyleyebilir veya var olan aktivitelerden faydalanabilirsiniz. Regl döneminde östrojen ile beraber progesteron azalmasından dolayı karbonhidrat ve glikojen depolanmaktadır. Bu zamanda ise vücut yağ oranı yükselmektedir. Hormonal değişimler, vücudun yağa daha kolay erişmesini sağlamaktadır. Bu nedenle vücutta depolanan yağı azaltmanız gerekmektedir.

Regl zamanında vücut ısıya ihtiyaç duymaktadır. Vücut regl zamanında sizleri yavaşlatarak, daha fazla ısı sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Uygulanacak Çözüm Önerileri

Reglinizin geleceği tarihi biliyorsanız sancının önüne geçmeniz gerekir. Doktorunuzun tavsiye etmiş olduğu ağrı kesici ilaçları regl gelmeden önceki günde alabilirsiniz. Bu sayede spora gitmeden önce ağrınız olmayacağından emin olabilirsiniz. Kendinizi iyi hissetmiyorsanız vücudunuzu zorlamamanız gerekmektedir. Sadece esneme hareketleri ya da hafif bir yürüyüş temposu da regl döneminde çok daha iyi gelebilmektedir. Bu aktivite sayesinde şişkinliği azaltabilir ve kan dolaşımını daha etkin hale getirebilirsiniz.

Eğer regl dönemleriniz her defasında hareket etmenize engel olması durumunda, doktorunuzla görüşüp bu ağrı durumlarını hafifletecek bir tedaviden yararlanabilirsiniz. Aşırı yoğun ve ağrılı geçen regl zamanlarının altında bir neden olup olmadığının araştırılması sizlere iyi gelecektir. Sizde bu yazımızda yer alan önerileri dikkate alarak regl dönemlerini daha ağrısız bir şekilde geçirebilirsiniz.