Ramazan'da oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir?

Oruç tutma anında en çok rahatsız olunan durumlardan birisi de ağız kokusu problemidir. Pek çok kişide oruçluyken ağız kokusu sorunu yaşanabilmektedir.
Ramazan'da oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir?

Bu konuda neler yapabileceğiniz ve Ramazan ayında ağız kokusunu önleme için nelere dikkat ermeniz gerektiği konusunda sizlere bazı tüyolar vermeye ve bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Ramazan ayında yaşanan ağız kokusu problemini önlemek için şu gibi hususlara dikkat etmeniz bu sorunu yenmenizde size yol gösterecektir:

Ramazan Ayında Ağız Kokusunu Önlemek İçin Yapılabilecekler

Ağız kokusuna neden olan pek çok durum vardır. Diş eti ile ilgili rahatsızlıkları karaciğer sorunları, solunum enfeksiyonları gibi pek çok sorun ağız kokusuna neden olabilir. Ramazanda açlık ve susuzlukla bu sorun da daha da büyür. Ağız kokusunu önlemek ve azaltmak için bir takım şeylere dikkat edebilirsiniz. Örneğin;

  • Oruçlu olunca açlık ve susuzluk nedeniyle tükürük bezleri fonksiyonunu yeterince yerine getiremez. Bunun sonucunda bakteriler çoğalarak diş çürüklerine ve neticesinde ağız kokusuna neden olabilir. Bu nedenle şekerli yiyeceklerden bu aydan mümkün olduğunca az durmak çürükleri önlemede yararlı olacaktır. Çay, kahve, tatlı gibi yiyeceklerden Ramazan ayında mümkün olduğunca az durmaya çalışın.
  • Normal zamanda diş fırçalamaya nasıl özen gösteriyorsak Ramazan ayında da sahur ve iftardan sonra diş fırçalamaya özen göstermek gerekir. Dişler fırçalanmadığı takdirde bakteriler ağızda hızlı bir şekilde üremeye başlar ve bunun sonucunda diş çürükleri ve ağız kokusu kaçınılmaz olur.
  • Ramazan ayında ağız kokusunu gidermek için dişlerinizi gargara yaparak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Tuzlu su ile yapacağınız gargara ağız kokusunu gidermenizde etkili olacaktır. Diş fırçalarken sadece dişler değil diş etleri ve diş bölgelerinin temizliğine de ayrıca önem verilmelidir. Diş ipi kullanımı da ayrıca dişleri iyi bir şekilde temizlemek için iyi bir etkendir.

Asitli yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Karbonhidratlı yiyeceklerin tüketimi de azaltılmalıdır. Daha çok kalsiyum içerikli yiyeceklere ağırlık verilmelidir. Peynir, süt, yoğurt yumurta gibi kalsiyum içerikli yiyeceklere ağırlık verilmeli, taze sebze ve meyve tüketimine ağırlık verilmelidir.