Rahim İç Duvarının Embriyo Üzerindeki Etkileri

Tekrarlayan gebelik kayıplarında embriyonun sağlıklı olması ne kadar önemli ise rahim iç duvarı da o kadar önemli.
Rahim İç Duvarının Embriyo Üzerindeki Etkileri

Embriyonun büyüyüp gelişebilmesi için rahim iç duvarına tutunması gerekmektedir. Bu iki faktörden herhangi birisinin hatalı çalışması sonucunda gebelik gerçekleşmeyebilir. Rahim iç duvarının bu güne kadar gebeliğe yardımcı olduğu varsayılsa da son zamanlarda yapılan araştırmalar sonucunda edilgen değil etkin rol oynadığı kanaatine varılmıştır.

Rahmin İç Duvarını Etkileyen Faktörler

Oldukça hassas bir doku olan rahim iç duvarı, yapılan özensiz cerrahi müdahaleler sonucunda zedelenmesine sebep olabilir. Bunların başında da kürtaj gelir. İstenmeyen gebeliğin sonlandırılması için yapılan kürtaj, eğer işinin ehli doktorların elinde yapılmazsa tekrar hamile kalamamanıza dahi sebep olabilir. Üstelik yumurta kaliteniz ne kadar yüksek olursa olsun gebe kalamazsınız. Aynı zamanda sağlıksız beslenen kişilerde de buna bağlı olarak rahim iç duvarında bozulmaların yaşandığı son zamanlarda tespit edilmiştir.

Embriyonun Gelişmesi

Embriyo rahim iç duvarına tutanarak gelişimini tamamlamayı istiyor. Ancak rahim içi tabakası adeta bir sensör gibi çalışarak embriyonun sağlıklı olup olmadığını tespit etmeye çalışıyor. Eğer sağlıklı bir embriyo ise tutanarak gelişmesine izin verirken sağlıklı değilse tutunmasını engelliyor. Bozulma yaşanmış iç duvarda ayırt etme kabiliyeti bozulduğundan sağlıksız embriyoların da tutunmasına izin verdiğinden gebelik gerçekleşememiş oluyor.

Herhangi bir sebepten dolayı gebe kalamayan kişiler için ­yapılacak olan tüp bebek tedavilerinde, sağlıklı embriyo yetiştirmenin yanı sıra rahmin iç tabakasından da örnekler alınarak sağlıklı olup olmadığı kontrol ediliyor. Yapılan kontroller neticesinde gebeliğin gelişmesi ve sürdürülebilmesi için gerekli tedavi yöntemleri belirlenmiş oluyor.

Bu gibi nedenlerden dolayı rahim iç duvarının embriyo üzerindeki etkileri yadsınamaz seviyede ve gebeliğe direk etkisi vardır denilebilir.