Propolis Ile Çocuklarınızın Bağışıklığını Güçlendirin

Gelişim çağındaki çocuklar için sayısız faydaları olan ve her geçen yıl faydaları üzerinde daha çok tartışılan propolisin en önemli faydaları; mikrop ve bakteriler ile savaşarak vücudu enfeksiyonlardan korumasıdır. Peki propolis nedir? Genel anlamda faydaları nelerdir?
Propolis Ile Çocuklarınızın Bağışıklığını Güçlendirin

Propolis Nedir?

Arıların üretmiş oldukları doğal bir ürün olarak ifade edebileceğimiz propolis, bitkilerin sap, yaprak ve tomurcuk kısımlarından elde edilmektedir. Arılar, propolisi kovanlarında oluşan mikropları uzaklaştırarak sterilize etmek amacı ile kullanmaktadırlar. Uygun bir şekilde kullanılması halinde vücutta da aynı etkiyi sağlar ve bakteri ve mikropları vücuttan atarak hastalıklarla mücadele eder. Sık sık hastalıklarla pençeleşen çocuklar için önemli bir koruyucu niteliğe sahiptir.

Sonbaharın kendini hissettirmeye başlaması ve tabi ki okulların da açılmış olması ile birlikte çocuklar hastalıklara daha açık bir hale gelmeye başlıyor. Ancak dünyanın en güçlü antioksidanlarından olan propolis sayesinde virüslerin vücuttan uzaklaştırılarak oluşabilecek hastalıklardan çocuklarımızı korumak mümkün. Düzenli bir şekilde tüketiminin sağlanması halinde bağışıklığı önemli ölçüde güçlendirip hastalanma sıklığını da büyük oranda azaltarak gelişim çağında olan çocuklara bu anlamda önemli bir destek sağlamaktadır.

Propolis Ile Çocuklarınızın Bağışıklığını Koruyun

Gerek havalardaki hızlı değişim, gerekse okulların açılması çocukların hastalık dönemine girmesinde önemli rol oynuyor. Vücuda antioksidan ilavesinde bulunmak, gerek oluşabilecek hastalıklara karşı önlem alma gerekse vücudun bağışıklık direncini arttırma açısından oldukça büyü bir öneme sahiptir. Bunu sağlamak için de propolis vazgeçilmez ve yegane bir kaynak. Vücutta antikor üretiminin artmasını sağlayarak bağışıklığın güçlenmesinde doğrudan bir etkiye sahip olan propolis, antibiyotikler ile beraber kullanılması durumunda sinertik bir etki ortaya koymaktadır.

Tüm bunlarla birlikte propolis satın alınırken güvenilir bir kaynaktan gemon etmeye dikkat edilmeli, sahte Çin kaynaklarından uzak durulmalıdır.