Paletli ambulansları ile Hızır gibi yetişiyorlar

Pazar gününden bu yana yağan kar Uşak’ta bir çok köy yolunun kapanmasına neden oldu. Yolları karla kapanan köylerde rahatsızlanan vatandaşın imdadına ise paletil ambulanslarla 112 ekipleri Hızır gibi yetişti.
Paletli ambulansları ile Hızır gibi yetişiyorlar

Yoğun kar yağışı yüzünden yolarlı kapanan merkeze bağlı Gökçedal, Kaşbelen ve Çukurağıl köylülerinde rahatsızlanan vatandaşların imdadına paletli ambulanslarla İl sağlık Müdürlüğü ekipleri koştu.

112 komuta merkezine gelen çağrılar sonucu yolları kapan köylere 112 kar paletli ambulansıyla ulaşan ekipler,  hastalara yerinde ilk müdahaleleri yaptıktan sonra Uşak Eğitim Araştırma Hastanesine nakillerini de sağladı.

112 Acil ekipleri paletli ambulansları ile kar kış dinlemeden, ulaşım ve hava şartları yönünden elverişsiz olan yerleşim yerlerinde ikamet eden, doğum tarihleri yaklaşmış olan gebelerin sağlık tesislerine nakledilerek misafir anne olarak ağırlanması ve doğumun hastane şartlarında güven içerisinde gerçekleşmesini sağlıyor.

24 SAAT GÖREVE HAZIRIZ”

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, "Uşak genelindeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde görev yapan hekimlerimiz ve  sağlık çalışanlarından oluşan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) personelimiz, 4x4 UMKE araçlarımız ve kar paletli ambulanslarımızla ile kış aylarında da 7 gün 24 saat göreve hazırız" ifadelerine yer verdi.