Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir?

Ruh hastalıkları arasında yer almayan otizm hakkında merak edilenler neler? Otizm nedir ve belirtileri nelerdir? İşte merak ettikleriniz…
Otizm nedir? Otizm belirtileri nelerdir?
İlk olarak otizm nedir sorusunun yanıtı veriliyor. Ruh hastalığı olmamakla birlikte, farklı belirtileri de olan bir hastalık olarak tanımlanabilir. Yapılan araştırmalara bakıldığında 2006 yılında 150 çocuktan 1’inde otizm hastalığının görüldüğü sonucu çıkıyor. 2012 yılında ise 88 çocuktan birinde bu hastalık görülüyor. 2014 yılında alınan son bilgi ile ise 68 çocuktan birinin otizm hastası olduğu biliniyor.

 

Nörolojik bozukluk…
En yaygın nörolojik bozukluk dendiğinde akla otizm gelmeli. Yaşamın daha ilk yıllarında ortaya çıkar ve belli eder. Karmaşık bir nörolojik gelişimsel bozukluk olarak tarif edilmesi söz konusudur. Peki, belirtileri nelerdir?

 

Otizm Belirtileri Neler?
Bir insanın otizm olup olmadığı nasıl anlaşılır? Anne ve babalar böyle bir hastalığı çocuklarında nasıl fark eder? Kısaca otizm belirtileri neler? İşte sizin için soruların yanıtı…

 

Göz kontağı kuramazlar.
Yaşıtları ile arkadaşlık edinmede zorluk çekerler.
İlgi ve başarıyı paylaşmaya karşı bir ilgisizlik olması…
Empatide yetersizlik. Yani diğer insanların acı ve üzüntüsünü anlayamama.
Konuşmayı öğrenememe. Konuşmayı öğrenmede gecikme. Otistiklerin %40’ı hiç konuşamaz.
Sohbet etmeye zorlanma ve başlanmış olan konuşmanın sürdürülmesinde zorlanma.
Aynı şeyleri yapmakta ısrar edilmesi…
Duyusal uyarılmada az ya da çok uç noktalarının olması.
Dinleyicilerin bakış açısını anlamada zorlanma.
Kelimeleri anlama; ancak ima edileni anlayamama.

 

Yukarıda verilen belirtiler bir çocuğun otistik olduğunun tespit edilmesinde tek başına yeterli olmayacaktır. Doktor kontrolünün olması, yapılan incelemelerin olması hastalığın tespit edilmesinde son derece önemlidir. tüm bunların göz önünde bulundurulması ve uzman desteğinin alınması kaçınılmazdır. Çocuklarda otistik hastalığın tedavisi yoktur; ancak kişinin en iyi şekilde eğitim alması, uzman desteğinin olması ve buna benzer durumlar, çok daha iyi bir şekilde kendisini ifade etmesi otizm belirtilerinden sonuçlarından uzaklaşması için avantajlı olacaktır. Otizm tedavisi desteklenen bir tedavi, çocuğun yaşama katılması açısından desteklenen ve avantajlı hale getirilen durumların olması gibi seçenekler olabilir. Doktorla iletişim kurulmalıdır.