Öldükten Sonra Tırnak Ve Saç Uzar Mı?

Öldükten sonra saç ve tırnak uzar mı sorusunun cevabı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. İngiltere’de bir üniversitede yapılan çalışmaya göre öldükten sonra bilinç üç dakika daha açık kalmaktadır.
Öldükten Sonra Tırnak Ve Saç Uzar Mı?

Bu sürenin sonunda ise bilinç tamamen kapanmaktadır. Yapılan araştırma tırnak ve saçlar ile ilgili de bilgi vermektedir. Buna göre öldükten sonra tırnaklar ve saçlar uzamamaktadır. Ancak uzuyormuş gibi bir görüntü olmaktadır. Çünkü ölümün ardından su kaybından dolayı deri çekilmekte ve büzüşmektedir. Bu da uzuyormuş gibi görünmesine sebep olmaktadır. Dolayısıyla ölümden sonra vücut fonksiyonları aşamalı olarak durmaktadır.

Ölümden Sonra Tırnak Ve Saç

Ölüm ile birlikte vücutta tüm eylemler sona ermektedir. Dolayısıyla öldükten sonra tırnak ve saç uzaması gibi bir durum söz konusu değildir. Çürümeye bağlı olarak tırnaklar ortaya çıkmakta ve bu da uzadı olarak algılanmaktadır.

Tırnakların uzaması için yeni hücrelerin üretilmesi gerekmektedir. Bu da glikoz olmadan yapılamamaktadır. Ancak bu durum öldükten sonra mümkün olmamaktadır. Çünkü ölüm sebebiyle vücutta glikoz tedariki de sona ermektedir. Benzer durum saç uzaması için de geçerlidir. Saçın uzaması saç dibindeki folikül sayesinde olmaktadır. Folikülün altında bulunan saç matriksi ile hücreler çoğalmakta ve saçlar uzamaktadır. Bunun için enerji gerekmekte fakat ölümden sonra böyle bir enerji söz konusu olamayacağından dolayı saç uzaması da otomatik olarak durmaktadır.

Öldükten sonra yüz derisi kurumaya başlamakta ve kafaya doğru çekilmektedir. Bu durumda saçlar daha fazla ortaya çıkmakta ve uzuyormuş gibi görünmektedir. Aynı durum sakallar için de geçerli olmaktadır. Dolayısıyla halk arasında dolaşan öldükten sonra tırnak ve saç uzar sözü efsaneden öte bir durum değildir. Böyle bir durum mümkün olmamaktadır.