Oh be! Uşak olarak yüreğimiz ferahladı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası vaka sayısı düşen iller arasında Uşak’ı da sayması, Uşaklıların yüreğine su serpti.
Oh be! Uşak olarak yüreğimiz ferahladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başkanlık ettiği Bilim Kurulu toplantısı sona erdikten sonra yaptığı basın açıklamasında; “Sınırlı sayımızda ilimizde yüksek risk devam etmektedir. Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu’da vaka sayılarımız artmaya devam ediyor. Hastanelerimiz, yoğun bakımlarımız ciddi yük altında. İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Konya ve Uşak’da vaka artışı düşmeye başladı. Ancak yatan hasta sayısı bakımından yüksek doluluk oranı devam etmektedir” dedi.

Bakan’ın bu açıklamaları Uşak’ta da sevinç yarattı.

“UŞAK ANORMAL YÜKSELMİŞTİ”

Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Uşak Şube Başkanı Dr. Adnan Memiş, Uşakta vaka sayılarının düşmeye başlamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Memiş, “Evet Sayın Bakanımızın açıklamaları doğrudur. İlimizde vaka sayıları düşmeye başlamıştır. Ancak, bundan bir hafta 10 gün öncesine kadar anormal yükselmiştir. Alınan önlemlerin etkisin göstermesi sevindiricidir” dedi.

Bu kadarcık önlemlerin vaka sayısında düşeş neden olduğuna dikkat çeken Memiş, “Demek ki daha uzun süreli kısıtlamalar virüsü durduracak.  Bu konuda TTB’nin 28 gün tam kapanma önerisine sonuna kadar katılıyorum. 28 gün çok geliyorsa hiç olmazsa 14 gün tam kapanma uygulansın” önerisinde bulundu.

TTB Uşak Şube Başkanı Dr. Adnan Memiş, Uşaklılardan aşılanma olunca virüsün biteceği gibi bir algıya kapılmamalarını isteyerek, “Aşı da olsak, olmazsa olmazımız, maske mesafe, hijyen olmalıdır. Yaz gelene kadar bu üç faktöre çok dikkat etmeliyiz” önerisinde bulundu.