Odaklanma Sorunu Olanlar Nasıl Ders Çalışmalıdır?

Dikkat dağınıklığı sorunu yaşayan çocuklar, derslere yeteri kadar odaklanmamakta ve başarısızlıkla karşılaşmaktadır.
Odaklanma Sorunu Olanlar Nasıl Ders Çalışmalıdır?

Odaklanma sorununun en önemli etkeni olan dikkat dağınıklığı, çocuklarda kalıtsal olarak meydana gelen problemlerden bir tanesidir. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite sorunu yaşayan çocuklar, doğru eğitim ve yönlendirme sayesinde, oldukça başarılı bir okul hayatına sahip olabilirler. Sınavlarında ve derslerinde başarısızlık yaşayan çocukların, ders çalışmasını ve başarılı olmasını sağlayacak temel işlemler, yazı içerisinde detaylıca ele alınmıştır.

Pozitif Yönlü Stres Dikkati Artırmaktadır

Pozitif stres çokluğu, çocukların dikkat dağınıklığını ortadan kaldırmakta ve odaklanmalarını kolaylaştırmaktadır. Odaklanma problemi yaşayan çocuklar, dopamin üzerinden sentezlenen noradrenalin sayesinde, yüksek motivasyon ve odaklanma imkânı elde etmektedir. Noradrenalin sayesinde, çocuklardaki stres ve kaygı ortadan kalkmakta, yerine konsantre, motivasyon ve uyanıklık gibi olumlu duygular gelmektedir. Stresli anlarda salgılanan noradrenalin hormonu, çocukların bir konuya daha fazla odaklanmasını ve dikkatli olmasını sağlamaktadır. Çok abartmamak şartıyla, öğrencilerin başarısızlık korkusu yaşaması ve stres üzerinden dikkatli odaklanabilen bir kişi haline gelmesi gerekmektedir.

Olumlu İletişim Sonucu Dikkat Dağınıklığı Ortadan Kalkar

Çocuklarla iletişim kurmak ve onları olumlu yönde teşvik etmek, dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorununu ortadan kaldıracaktır. Çocukların başarısızlık yaşaması durumunda, onlara karşı sert tavırlar sergilenmemeli, eleştiri yapılmamalı ve çocuklar aşağılanmamalıdır. Dikkat dağınıklığı olan çocukların, özgüvenli olmasını sağlayacak tutumlar sergilenmelidir. Çocukların kendilerine olan güveni artırılmalı, kendi benliği ortaya çıkarılmalıdır. Çocukların kendine olan güveni sayesinde, odaklanmaları artacak ve dikkat dağınıklığı ortadan kalkacaktır.

Düzenli Egzersiz ve Spor Yapılmalıdır

Egzersiz ve spor yapmak, çocukların dikkatinin yoğunlaşmasını sağlamaktadır. Çok hareketli ve enerjik çocuklar, düzenli spor yapmaları durumunda dikkatlerini kontrol edebilmektedir. Fazla enerji, çocuklardaki dikkat eksikliğini artırmakta ve çocukların okul başarısını etkilemektedir. Düzenli nefes egzersizleri ve spor aktiviteleri sayesinde, çocukların odaklanma yeteneği artmaktadır. Çok enerjik ve dikkatsiz çocuklar için onların da hoşuna gidecek spor dalları keşfedilmelidir. Düzenli egzersiz sayesinde, çocuklar enerjilerini belli bir noktaya yoğunlaştıracak ve derslerinde daha başarılı olacaktır. Özellikle sınav kaygısı yaşayan çocuklar, spor sayesinde streslerini atabilir ve derslerinde daha başarılı olabilir.