Neden sürekli aç hissediyorum? İşte nedenleri

Bazı durumlarda sürekli açlık hissetme söz konusu olmaktadır. Bunun farklı nedenleri bulunmaktadır. Özellikle bu konuda dikkat edilmesi gerekir.
Neden sürekli aç hissediyorum? İşte nedenleri
Zaman zaman kişilerin sürekli açlık hissetmesinin 6 nedeni bulunmaktadır. Diyetisyen Serkan Sıtkı Şahin açlık krizi yaşanması ve aynı zamanda açlık hissinin geçmemesinin altı farklı nedenini sıraladı.

Yeterli Protein Alınmaması
İştah kontrolünü sağlanabilmesi için yeterli miktarda protein tüketilmesi gerekir. Gün boyu özellikle daha az kalori tüketmenize yardımcı olması ve aynı zamanda açlığınızı azaltması nedeniyle yeterli miktarda protein tüketilmesi önemlidir. Yeterli miktarda protein tüketilmemesi durumunda açlık hissi üst seviyelere çıkabilir. Protein tüketimi doygunluk hissini arttıran hormonların üretimini sağlarken açlığı uyaran hormonları azaltıcı etki sağlamaktadır.

Yeterli Uyumamak
Sağlık açısından yeterli uyumak oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemi ve beyin üzerinde önemli etkiler sağlamaktadır. Bu nedenle gece uykusunu yeterli oranda almak gerekiyor. Yeterli uyku alınmaması durumunda pek çok farklı rahatsızlık oluşmaktadır. Yeterince uyumlaması özellikle iştahı tetikleyen hormonların etkilenmesine neden olmaktadır. Bu durumda sürekli açlık hissi yaşanması söz konusu olmaktadır.

Yağ Açısından Düşük Diyet
Yağ özellikle tokluk hissini yaşamanız için en önemli etkenlerden biridir. Midede uzun süre kalması bu konuda etkili olmaktadır. Tokluk hissini arttırıcı etki sağlaması nedeniyle yağ tüketimi özellikle devamlı açlık hissi yaşayanlar açısından önemli bir etken olmaktadır.

Fazla Miktarda Rafine Karbonhidrat Tüketmek
İşlenmiş ve liflerinden, minerallerinden ve vitaminlerinden arındırılmış olan rafine karbonhidratlar yüksek miktarda tüketilmesi durumunda özellikle açlık hissinin sürekli olarak yaşanması söz konusu olabilir. Rafine karbonhidratlar için en popüler seçenekler arasında ekmek ve makarna yer almaktadır.

Yeterli Su İçilmemesi
Vücut için su önemli bir etkiye sahiptir. Vücudumuzun büyük bir kısmı suya sahip olduğundan özellikle gün içerisinde yeterli miktarda süt getirmesi gerekir. Yeterli miktarda su tüketilmemesi durumunda kalp sağlığı, beyin ve vücudunun farklı organları üzerinde olumsuz etkiler sağlaması mümkündür. Sindirim sisteminin sağlıklı tutarken aynı zamanda su cildinizi de etkilemektedir. Yeterli miktarda su tüketilmemesi açlık hissinin bastırılmamasına neden olmaktadır. Bu durumda devamlı açlık hissi yaşanabilir.

Yeterli Lif Alınmaması
Diyet yaparken özellikle diyet listenizde lif kaynaklı besinlere yer vermeniz gerekir. Diyetiniz içerisinde lif bulunmaması sık sık açlık hissetmenize neden olur.