Muz AİDS Hastalığı Tedavisinde Yardımcı Olabilir Mi?

Muz, HIV virüsünün neden olduğu AİDS hastalığı tedavisinde yardımcı olabilir mi? sorusu bilim insanları tarafından bir araştırma konusu olmuştur.
Muz AİDS Hastalığı Tedavisinde Yardımcı Olabilir Mi?

AİDS Hastalığı Nedir?

AİDS hastalığı; kan ve korunmasız cinsel yolla bulaşan HIV virüsünün neden olduğu bağışıklık sisteminin çökmesine neden olan bir hastalıktır. Fakat yanlış bilinen bir gerçek vardır ki o da HIV pozitif olan her kişide AİDS hastalığı oluşmamaktadır. AİDS hastalığı HIV virüsünün son evresi sayılmaktadır. AİDS hastalığı çeşitli belirtiler göstererek ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler; ateş, bulantı ve kusma, kas ve eklem ağrısı, ağızda ve genital organlarda yaralar, uzun süren ishal, lenf bezlerinde büyüme, vücutta döküntü ve baş ağrısı gibi belirtilerdir. Bu belirtiler bulaşmadan sonra ortalama 2-6 hafta içerisinde kendini göstermektedir. Fakat tam anlamıyla AİDS Hastalığı belirtileri 8 ile 10 yıl gibi bir zaman diliminde ortaya çıkmaktadır. Bu da HIV virüsünün son evresi olan AİDS hastalığı dönemidir.

AİDS Hastalığının Tedavisi

AİDS hastalığının tam anlamıyla kesin bir tedavisi henüz bulunmamıştır. Fakat çeşitli ilaçlarla HIV virüsünün bağışıklığa verdiği zararları en aza indirmek gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu tedavi için de en az üç farklı ilaç uygulaması gerçekleştirilmiştir. AİDS tedavisinde kullanılacak olan ilaçlar HIV virüsünün ilaca karşı ne kadar direnç gösterdiğine göre belirlenmektedir. Doktorlar bu konuda her hastasına özel olarak ilaç tedavisine başlamaktadır. Eğer bu ilaç tedavisi aksatılmazsa HIV virüsünün vücuda verdiği zararlar büyük ölçüde önlenmektedir.

AİDS Hastalığı Tedavisinde Muz Etkili Midir?

“AİDS hastalığı tedavisinde muz etkili midir?” sorusu bilim insanları tarafından araştırma konusu olmuş ve oldukça heyecan uyandırmıştır. Muzun içerisinde bulunan bazı maddeler grip ve hepatit C gibi çeşitli hastalıklarda etkili olduğu saptanmıştır. Bu da acaba AİDS hastalığının tedavisinde de etkili olur mu? Sorusunu akıllara getirmiş ve bilim insanları tarafından araştırmalara başlanmıştır. Bu soru uzmanlar tarafından halen araştırılmakta fakat henüz kesin bir sonuç bulunamamaktadır. Uzmanlar, muzun AİDS tedavisi üzerindeki etkilerini birkaç yıl içerisinde sonuca bağlayabileceklerini belirtmişlerdir.