Milyonda 2 kişide görülüyor! Grip olan genç adam burnunu kaybetti

Dünyanın farklı bölgelerinden ilginç hastalık haberleri gelmeye devam ediyor. ABD’de 31 yaşındaki bir itfaiyeci 2 milyon kişide bir görülen hastalığa yakalandı. Bu hastalık sebebiyle genç adam burnundan oldu!
Milyonda 2 kişide görülüyor! Grip olan genç adam burnunu kaybetti

Olay ABD’nin Florida eyaletinde meydana geldi. 31 yaşındaki itfaiyeci Brnadon Boothby, milyonda 2 kişide görülen bir hastalığa yakalandı. Grip olduğunda vücudu zararlı bakterilere karşı savunmasız bırakan bu virüs, adamın burnunu kaybetmesine neden oldu. Konu kısa süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu!

HAYATI KOMPLE DEĞİŞTİ

31 yaşındaki itfaiyeci, dünyada sadece 2 milyon kişide bir görülen bir hastalığa yakalandı. Bu hastalık yüzünden hayatı kökten değişen adam burnunu kaybetti. Genç adam, grip benzeri semptomlar yaşamaya başlayınca hastalığını ciddiye aldı. İlk olarak burnunda başlayan enfeksiyon kısa süre içerisinde vücuduna yayıldı ve bağışıklığını resmen yerle bir etti.

Mantar enfeksiyonu vücudunu zararlı patojenlere ve bakterilere karşı savunmasız bıraktı. Mantar enfeksiyonu öyle bir hal almaya başladı ki, genç adam acile gidince ciddi aplastik anemi teşhisi aldı. Bu rahatsızlık son derece nadir görülüyor ve kişide kan hücreleri kendini yenilemeyi tamamen durduruyor.

ÇÖZÜM İLİK NAKLİ

Genç adamın iyileşebilmesi için kemik iliği bulması ve nakil olması gerekiyordu. Ancak ne yazık ki iş sadece bununla bitmeyecekti. Çünkü bağışıklık sistemi düştüğü için bu hastalıkla birlikte beraberinde egzama gibi önemli semptomlar ve organ iltihapları da gelişmeye başladı.

“GÖZLERİME VE BEYNİME KADAR ULAŞACAKTI”

Brandon, hastalığın etkilerini şu sözlerle anlattı:

"Bu otoimmün hastalık, zararsız patojenlere karşı inanılmaz derecede savunmasız bırakır. Burnumdaki mantar enfeksiyonu, dokularımı yemeye başladı; tamamen alınmasaydı, gözlerime ve beynime ulaşacaktı”

Genç adam yaşadığı bu acı süreci doktorların tedavisi ve hastalığı yeneceğine dair olan inancı sayesinde atlattı ve iyileşme sürecine geçti.