Migren Atakları Ve Baş Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?

Baş ağrıları insan hayatını olumsuz etkileyen sıkça karşılanması mümkün ağrı çeşitlerindendir. Baş ağrısının daha da dayanılmaz boyuta çıkmış hali ise migren ataklarıdır. Migren atakları nedeni bilinmeyen ve şiddetli şekilde gerçekleşen baş ağrılarıdır.
Migren Atakları Ve Baş Ağrısına İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?

Migren nedeni bilinmeyen bir hastalık olduğu sebebiyle maalesef kesin bir tedavisi ya da ilacı da bulunmamaktadır. Migren ataklarını bastırmak için bazı ağrı kesiciler kullanılır hepsi bu kadar. Çözüm olmayan ilaçların yanında son zamanlarda doğal yöntemlere de başvurulmaktadır. Bu doğal yöntemler migreni tamamen çözmese de en azından vücuda tıbbi ilaçlar yüklenmesine engel olmaktadır.

Migrenin Nedenleri

Bu hastalığın en bilindik sebebi genetik faktörlerdir. Eğer ailede migren öyküsü olan biri varsa bunu çocukların yaşaması olası bir durumdur. Hormonal değişimler de migrenin görülmesini etkileyen nedenler arasındadır. Bu sebepten ötürü kadınlar da daha çok görülme ihtimali vardır. Adet dönemi veya hamilelik gibi dönemlerde kendini hissettirme oranı yükselmektedir. Günümüzde birçok hastalığın sebebi olan stres faktörü burada da karşımıza çıkmaktadır. Fazla kafein kullanımı da bu süreci tetikleyebilmektedir. Bunlar sıralanabilecek somut nedenler olmakla birlikte maalesef kesin nedeni tıbben açıklanamamaktadır.

Migren ve Genel Olarak Baş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Migrenin belirtileri genel baş ağrılarının belirtileri ile ortak olmakla beraber migrende hissedilme derecesi daha yüksektir. Kişide depresif bir ruh hali oluşur. Kafanın içinde patlarcasına bir ağrı hissi yaratır. Dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon eksikliği görülür. Karında şişlik ya da kabızlık problemleri ile de kendini hissettirebilmektedir. Migren atakları en 4 saat olmak üzere 72 saat boyunca da görülebilmektedir. Bu şekilde insanı zor durumda bırakan bir rahatsızlığın maalesef ki tam anlamıyla bir tedavisi bulunmamaktadır. Migren ataklarının daha rahat atlatılmasını ve normal düzeydeki baş ağrılarının geçirilmesine yardımcı olan doğal yöntemler bulunmaktadır. Yazımızın geri kalanında migrene ve genel baş ağrılarına iyi gelen doğal yöntemlerden bahsedeceğiz.

Akupunktur Tedavisi

Migren ataklarının sıklığını azaltıp, ağrı kesicilere olan ihtiyacı giderdiği birçok klinik tarafından ispatlanmış doğal bir yöntemdir. Tedaviyi deneyen migren hastalarının çoğu yüksek oranlarda hastalıktan kurtulma fırsatı bulmuştur. Ağrıları hafiflettiği gibi tıbbi ilaçların bıraktığı yan etkilere de rastlanmamaktadır.

Magnezyum Yüklü Yiyecekler

Birçok klinik migren tedavisinde magnezyum yüklemesine başvurmaktadır. Magnezyumun gerek migren gerekse genel baş ağrıları açısından önemli bir yeri vardır. Magnezyum içeren besinleri öğünlere eklemek tedavi sürecini hızlandıracaktır. Ispanak, ceviz, fasulye, mercimek gibi daha birçok besin magnezyum açısından zengin besinlerdir.

Zencefil

Baş ağrıları esnasında oluşan mide bulantıları ağrılı olan süreci iki kar zorlaştırmaktadır. Zencefil baş ağrılarını hafifletip kişiyi sakinleştirdiği gibi mide bulantılarını da gidermeye yardımcı olur. Migren veya kronik baş ağrısı şikayeti yaşayanlar için zencefil bulunmaz bir seçenek olabilmektedir. Bir parça taze zencefili kaynatıp içine yarım limon sıkarak yapacağınız çay etkisini en kısa sürede hissettirecektir.

Biberiye

Biberiyenin nörolojik bir misyonu bulunmaktadır. Eskiden bu yana özellikle nörolojik rahatsızlıklarda kullanılmış bir bitki olma özelliğine sahiptir. Sinirleri yatıştırıcı ve kişiyi rahatlatıcı bir etkisi bulunur. Aynı zamanda kas gevşetici özelliği vardır. Baş ağrısı çeken kişileri kısa sürede rahatlatıp uyumalarını kolaylaştırabilmektedir. Biberiye de çay olarak tüketilen bitkiler arasındadır. Yarım çorba kaşığı biberiyeyi bir bardak suda 5 dakika kadar kaynatın ve ılıyınca için hepsi bu kadar.

Nane

Nane içerisinde bulunan A vitamini sayesinde vücudu rahatlatma ve dinçlik kazandırma özelliğine sahiptir. Kokusu da insanı rahatlatmak için oldukça yeterlidir. Taze nane ile hazırlanmış ve limon ile zenginleştirilmiş bir çay her türlü baş ağrısı için etkili bir çözüm olabilmektedir.