Mide Ağrısına İyi Gelen Besinler

Özellikle Ramazan ayında mide sorunları oldukça fazla yaşanıyor. Oruç süresinin uzunluğu, iftar ve sahur arasındaki zamanın kısıtlı oluşu, insanları ve midelerini oldukça yoruyor. Hele ki bir de iftar davetine gitmişseniz, midenizde tam anlamı ile kâbus yaşanıyor.
Mide Ağrısına İyi Gelen Besinler

Önce orucunuzu açarken koca bir bardak su içtiğinizde mideniz zaten saatler boyu süren açlıktan sonra bir şok geçiriyor ve devamı ardı arkasına geliyor. Çorbalar, sulu yemekler, salatalar, pilav, makarna gibi yemekler.. O da yetmiyor. Çaylar, kahveler, tatlılar, meyveler. Mide şişiyor ve dayanılmaz bir ağrı oluşuyor midede. Bu ağrıyı önlemek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Çeşitli ve doğal yöntemler. Büyüklerimizin yıllar önce kendi büyüklerinden öğrendikleri her zaman ise yaramıştır. Denenmiş ve ise yaramış bu yöntemlerden bazılarından bahsedelim.

Karbonatlı Su

Anneannelerimizin ve babaannelerimizin kendi büyüklerinden öğrendikleri yöntemler arasında ilk olarak karbonatlı su gelmektedir. Bir bardak içme suyuna, bardağınızın büyüklüğüne göre bir tatlı kaşığı, bardağınız biraz küçük ise bir çay kaşığı karbonat koyup karıştırın. İşte ilk doğal tarifiniz hazır. Mide ağrınız için hazırladığınız bu tarifi içtikten sonra bir süre uzanmayı ya da oturmayı deneyin. Yani dinlenin. İşe yaradığını göreceksiniz.

Kaynar Süt

Küçük çocuğu olanların da çok sık kullandığı bu yöntem, mide ağrısına oldukça iyi gelmektedir. Mideniz ağrıdığı zaman hemen bir cezvede bir şu bardağı sütü kaynatıyorsunuz. Tabi bu süt organik yani işlem görmemiş bir süt olursa ne ala.. Daha güzel etki eder ama günümüz imkânlarında bu çokta mümkün değil tabi. Bulabilenlerin bu konuda gerçek inek sütü kullanmaları daha da uygun olacaktır. Bir bardak dolusu sütü kaynattıktan sonra dilerseniz bir tatlı kaşığı şeker ekleyebilirsiniz, dilerseniz bir tatlı kaşığı tarçın ya da bir adet çubuk tarçın ekleyebilirsiniz. Bunun gibi midenizi rahatlatabilecek ek lezzetleri tercih edebilirsiniz. Yavaş yavaş içtiğiniz süt, göreceksiniz ki mide ağrınıza iyi gelecek.

Bir kaşık zeytinyağı içerseniz; Mide ağrısını aşırı derecede ağrımaya başlamadan önce hafif hafif hissedersiniz. İşte tam da bu noktada Bir kaşık (yemek kaşığı) hakiki zeytinyağı içerseniz, midenizdeki ağrı aşamasını engellemiş olursunuz.