MHRS randevu sistemi sil baştan değişti! 24 saat önce bunu yapmayan muayene olamayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni muayene MHRS randevu sistemi hakkında son dakika kararı açıkladı. Hastane muayene randevusu nereden, nasıl alınır alınacak?
MHRS randevu sistemi sil baştan değişti! 24 saat önce bunu yapmayan muayene olamayacak

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu MHRS randevu sistemi için beklenen açıklama geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında son dönemde artan randevu krizine karşı alınacak olan önlemleri sıraladı.

Hatırlanacağı üzere Türkiye'de hastanelerde randevu sistemine geçilmiş ancak son zamanlarda vatandaşlar randevu alma konusunda zorlanmaya başlanmıştı. Özellikle de dahiliye, diş, göz, cildiye ve kulak burun boğaz KBB gibi çok talep olan bölümlerde randevu almak imkansız hale gelmişti. Uzun süre bekleyen kişiler dahi randevu alamayınca bu alanda şikayetler artmıştı.

MHRS RANDEVU SİSTEMİ DEĞİŞTİ! YENİ MUAYENE RANDEVUSU NASIL ALINACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenlemiş olduğu basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni MHRS randevu sistemi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Bakan Koca "Geçen yıl 23 milyon kişi, aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Nüfusun yaklaşık 4’te biri demek. Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon. Üç-dört saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Bu gibi sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30’u kullanılamadı." diyerek randevu sisteminde sorun yaşanmasının nedenini açıkladı.

Bakan Koca "Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Onaylı Randevu Dönemi hayırlı olsun. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var, 65 yaş üstü hastalarla kanser hastaları. Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak" dedi.

Hastaların gelmeyeceği randevuyu iptal edeceklerini belirten Bakan Koca böylelikle iptal edilen randevuların yeni kişilere verileceğini, bunun da bekleme süresini azaltarak yaşanan sorunları çözeceği ifade edildi. Bundan sonra kanser hastaları ve 65 yaş üstü hastalar hariç hastane randevusu alan kişilere onay zorunluluğu geldiğini duyurdu.