Mezoterapi Nedir? ve Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi yağları parçalamak, kolejen üretimini sağlamak ve harekete geçirmek için kullanılan bir tekniktir.
Mezoterapi Nedir? ve Selülit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi, ilk 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanan tıbbi işlemdir. Dünya genelinde uygulanan bu teknik bölgesel zayıflama, selülit, lekeler, çatlak, yara izleri, saç tedavisi, akut, kronik ağrılar, spor yaralanmaları, anti-aging gibi pek çok deri rahatsızlıkların tedavisi için kullanılmaktadır. Mezoterapi, cilt altında bulunan elastin ve kolajen gibi yapıları uyarmaktadır. Bu sayede bölgede lenfatik dolaşım, kan dolaşımı ve immün cevap düzenlenmektedir.

Mezoterapi farklı durumlarda uygulanan bir işlemdir. Yukarıda belirtilen durumlar da en sık kullanılan teknik olarak bilinmektedir. Küçük miktarda mikroenjeksiyon ile ilaçlar sorunlu bölgeye verilmektedir. Bu şekilde oluşan sorun çözülür ve tedavi başarı ile sonuçlanır.

Mezoterapi Yan Etkileri Nelerdir?

Enjeksiyon yapılan bölgede morarmalar ve kızarıklıklar meydana gelebilir. Bu durum hiçbir sorun teşkil etmez. Ortalama 1-2 gün içerisinde geçer.

Mezoterapi İşlem Sonrası Cevap Ne Zaman Alınır?

Tedavi de kişi de görülen sorunun şiddeti, cilt yapısı ve yaşına bağlı olarak sonuç alınır. Ancak genellikle 2-3 seans sonrasında sonuç almaya başlanılır.

Selülit Tedavisinde Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Selülit her yaş grubu kadın ve erkekte görülen kan dolaşımı rahatsızlığıdır. Bu problem genel de hormonal faktörlere bağlı olarak lenf drenaj sonrası meydana gelir. Mezoterapi işleminde cildin altına enjekte edilen madde kan dolaşımını artırır. Yağ depozitleri çözülürken sertleşmiş bağ dokusu düzelmektedir. Bu işlem sonrasında bölge büyük değişime uğrar. Selülit tedavisinde Mezoterapi 4 ile 10 seans sonrasında başarılı bir şekilde sonuçlanır. Ayrıca Mezoterapi tedavi diyet ve spor ile desteklenir ise kalıcı çözümler elde edilir.

Mezoterapi en çok selülit tedavisinde uygulanmaktadır. Kişinin sorunlu bölgesine uygulanan enjekte ile kısa sürede olumlu sonuçlar elde edilir. Ancak bu durumun kalıcı olması için doktorunuzun önerilerine uymanız gerekir. Bazı durumlarda hormonal bazı durumlarda ise genetik olarak meydana gelen kan dolaşımı selülit oluşumuna neden olur. Genellikle kol, kalça, bel, bacak ve karın da görülmektedir. Her bölgenin iyileşme süreci birbirinden farklıdır. Aynı zamanda bölgesel yağlanmaların giderilmesi için liposuction alternatif bir tedavi olarak önerilmektedir.