Meme kanseri riskini artıran 8 neden

Dünya üzerinde meme kanseri gelişmiş toplumlarda bayanlar arasında en sık görülen tümör olarak bulunmaktadır.
Meme kanseri riskini artıran 8 neden

Meme kanseri Türkiye’de de sıklığı hızla artmaktadır. Sadece kadınlara özgü olarak bulunmayan, erkekleri de tehdit eden hastalıkla erken teşhis son derece önemlidir.

Bununla beraber riski artıran faktörleri en iyi şekilde bilerek önlem alabilmek, meme kanserinden korunmada önemli rol oynamaktadır. Sizlere meme kanseri riskini artıran 8 nedeni sıralıyoruz.

Dünya üzerinde yılda yaklaşık olarak 1.7 milyon kadına meme kanseri tanısı konuluyor ve hastalığa yakalanan insan sayısında artış gösteriyor. Bu hastalık konusunda tedavi için erken teşhis son derece önemlidir. Erken teşhisle beraber devreye giren yeni ve etkin tedaviler ile beraber meme kanserine bağlı ölüm oranlarının, hastalığın sıklık durumundan daha düşük değerlerde olduğunu söyledi.

En Önemli Sekiz Neden

Genetik faktörlerle beraber meme kanseri oluşumunu en iyi şekilde tetikleyen etkenler olduğunu anlatan uzmanların anlattıklarına göre, meme kanseri riskini artırmada öne çıkan faktörler yer almaktadır.

  • Erken adet görme
  • Geç yaşta menopoza girme.
  • Süreç uzatan hormonal tedaviler.
  • Hiç doğurmama ya da ilk doğumunu 30 yaşından sonra yapmak.
  • Aşırı alınan kilo.
  • Hareketsiz yaşam.
  • Aşırı derecede alkol tüketimi.

Bu Belirtilere Dikkat

Bu problem, meme ve koltukaltları üzerinde ele gelen kitle, meme baş bölgesinde çekinti, meme başından kanlı akıntı olarak kendisini gösterebilmektedir. Uzmanlara göre asıl önemli olan kanserin bu belirtileri vermeden, çok küçükken yakalanmasıdır. Meme kanseri sadece bayanları ilgilendiren bir hastalık gibi algılansa bile erkekler konusunda da risk olarak yer almaktadır. Meme kanserinin % 1’ini erkek meme kanserleri oluşturur. Erkek meme kanserinde genetik ailesel yatkınlıklar meme kanseri konusunda en önemli tetikleyicidir.