Mantar Hastalığına Karşı Etkili Bitkisel Yöntemler

Mantar hastalığı özellikle el ve ayak tırnaklarında görülen çok can sıkıcı bir hastalık türüdür. Mantar hastalığına neden olan maya türünün adı kandidadir. Her hastalıkta olduğu gibi mantar hastalığı ile de karşılaşmamanız ve kolayca başa çıkabileceğiniz en önemli konu bağışıklık sistemidir.
Mantar Hastalığına Karşı Etkili Bitkisel Yöntemler

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip bir kişiyseniz tüm hastalıklarda olduğu gibi mantar hastalığı ile karşılaştığınız andan itibaren bu durum ile başa çıkmanız daha da kolay olacaktır. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutabilmek için öncelikle soğan ve sarımsak gibi yiyecekleri hayatınızın vazgeçilmez bir gerçeği hâline getirmelisiniz. Soğan ve sarımsağın içerikleri sebebi ile doğal antibiyotik olarak adlandırıldığı bilinmektedir.

Mantar Hastalığından Hangi Bitkisel Yöntemler İle Kurtulabilirsiniz?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk önceliğiniz sarımsak olmalıdır. Sarımsak içerdiği 33 farklı bileşen sayesinde ilaç sektöründe kullanılan antibiyotiklerden daha etkili bir yapıya sahiptir. Hem doğal olan ve hem de her derde deva olarak bilinen sarımsak sayesinde mantar hastalığına sebep olan kandinadan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Her gün 2 ya da 3 diş sarımsağı çiğ olarak direkt yutarak yada salatalarınıza vs. ekleyerek tüketmeniz kandinaya karşı en etkili savaş yöntemidir. Yani mantar hastalığından kurtulabilmek için en güçlü ilaç sarımsaktır.

Mantardan Kurtulmak İçin Tüketebileceğiniz Sebzeler

Vücudunuzun herhangi bir yerinde mantar hastalığı oluşmuş ise uzak durmanız gereken birkaç sebze bulunmaktadır. Özellikle havuç, turp, pancar ve patates gibi nişasta oranı çok yüksek olan sebzelerden mantar hastalığınız geçene kadar uzak durmanız önerilmektedir. Bu sebzeler yerine nişasta oranı daha düşük olan sebzeler tüketmelisiniz. Brokoli, karnabahar ve kuşkonmaz gibi taze sebzeleri tüketmeniz bu hastalık döneminde vermiş olduğunuz en doğru kararlar arasında yer alacaktır.

Mantar Hastalığına Savaş Açan Bir Diğer Doğal Yöntem İse Elma Sirkesi Kullanımıdır.

Elma sirkesi içinde bulundurduğu asit ve diğer enzimler sayesinde antifungal özelliği taşımaktadır. Aynı zamanda potasyum, kalsiyum, magnezyum ve demir açısından çok zengin bir yapıya sahip olduğu için bağışıklık sisteminizi güçlendirerek mantar hastalığına sebep olan kandinadan kolay bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır.