Makarna yiyerek kilo vermek mümkün! Nasıl mı? Uzmanlar açıkladı

Makarnayı diyet yapanların ve kilo vermek isteyenlerin tüketmemesi gerektiğine dair bilinen yanlışın yapılan araştırmalar sonucunda üstü çizildi.
Makarna yiyerek kilo vermek mümkün! Nasıl mı? Uzmanlar açıkladı

Kilo vermek isteyen vatandaşlar bazı kaçamaklar yapmak için o günleri iple çekiyor. Makarna, hamur işi gibi birçok yiyeceğin hayaliyle yaşıyor. Fakat yapılan çalışmalar sonucunda öyle bir yanlışın üstü çizildi ki mararna yiyerek kilo vermenin mümkün olduğu ortaya çıktı. Diyet yapanların makarnadan uzak durması gerektiği söylenir hep. Fakat yapılan son çalışmalardan birinde bunun yanlış bir ifade olduğu ortaya çıktı. Peki makarna yiyerek nasıl zayıflanır?

Newcastle Üniversitesi'nde görev yapan Beslenme Uzmanı Emma Beckett tarafından yapılan araştırmalardan birinde insanların yapmış oldukları diyetlerde düzenli olarak makarna tüketmeleri ile kilo vermenin mümkün olduğunu kanıtladı. Makaryanı bırakmak yerine porsiyonunun küçülmesi gerektiğini söyleyen Beckett makarna ile kilo veremezsiniz yanlışının üstünü bir çırpıda çizdi.

MAKARNANIN SAĞLIĞA FAYDALARI

Makarna tüketilirken porsiyonuna dikkat ederseniz bağırsak sağlığınız için oldukça iyi bir besin olacak. Sizi uzun süre tok tutarak kilo vermenizi sağlayacak. Bağırsak sağlığı da sağlıklı kilo vermek adına oldukça önemlidir. Makarnanın  içerisinde bulunan yüksek miktarda lif oranından dolayı bağırsaklara iyi gelmektedir. 

Kepekli makarna tüketilerek zayıflamak mümkün. İçerisinde bulunan yoğun lif oranından dolayı bağırsak sağlığını olumlu yönden etkileyen makarna sayesinde tokluk hissi uzun süre kalacak. Bu şekilde de kilo vermeniz hızlanacaktır. 

MAKARYANI BİR GÜN SONRA TÜKETİN

Yapılan araştırmalar sonucunda makarnayı pişirdikten bir gün sonra yemenin daha sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Makarna içerisinde bulunan nişastanın sindirime karşı dirençli olduğunu ve bu sebeple de daha az enerji kullandığını söyleyen Beckett kan şekeri seviyeleri için daha iyi olduğunu ifade etti. 

İlgili Haberler