Kütahya'da gıda denetimleri hızlandı!

Ramazan ayının sonuna doğru vatandaşın bayram alışverişi telaşı başlarken Kütahya'da gıda denetimleri arttırıldı.
Kütahya'da gıda denetimleri hızlandı!

Vatandaşın Ramazan Bayramı alışverişi başlarken artan gıda sirkülasyonu sonrasında Kütahya'da ekiplerin denetimleri arttırıldı. Ramazan ayı boyunca tüketimi artan unlu mamuller ve pide ile bayram alışverişi ile talep patlaması yaşayan tatlı üretim ve satış yerleri yakın mercek altına alındı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimler arttırılırken yapılan açıklama kapsamında denetimlerin her geçen gün daha da arttırılarak devam edeceği ifade edildi. Vatandaşlardan da destek istenerek vatandaşların olumsuz gördükleri durumları bakanlığın ihbar hatlarına bildirmeleri talep edildi.

KÜTAHYA'DA RAMAZAN DENETİMLERİ SIKILAŞTI!

Kütahya’da Ramazan ayında değişen tüketim alışkanlıkları çerçevesinde pide, unlu mamuller, tatlı üretim ve satış yerlerinin yanında, yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle kuruyemiş, şeker ve benzeri satış yerlerinin denetimine de hız verildiği bildirildi.

denetim-2.jpg

İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, Ramazan ayı boyunca gıda kontrol ekiplerince halka güvenilir gıdanın ulaştırılması için denetimlerin her aşamada artırılarak gerçekleştirileceğini belirtti.

denetim-3.jpg

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların gıda güvenilirliği ile ilgili ihbar ve şikâyetleri için 174 Alo Gıda hattını arayabilecekleri, ya da diğer erişim kanalları olan Web Chat, Mobil Uygulama, e-Devlet, WhatsApp ihbar hattı (501 174 0 174) ve e-posta ([email protected]) üzerinden irtibata geçebilecekleri hatırlatıldı.

denetim-4.jpg

Ekiplerin denetimleri vatandaşa güven verirken vatandaşlar bayram öncesi alınan tedbirlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklar hakkında ise yasal işlem yapıldı...