Kuru Gözden Koruyacak 10 Kış Önerisi

Kış aylarında özellikle kuru göz problemi yaşamak istemeyenler için hazırlanmış olan öneriler dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi vermektedir.
Kuru Gözden Koruyacak 10 Kış Önerisi

Rüzgârlı, kuru veya soğuk hava özellikle %10 üzerinde görülmesi durumunda göz kuruluğu probleminin yaşanmasına neden olmaktadır. Köşelerinde daha sık görülmekte olan kuru gözden koruyacak 10 kış önerisi kişilerin dikkat etmesi gereken konulara dair bilgi vermektedir.

  1. Ortamın yeteri kadar nemlendirilmesi; kış aylarında özellikle kaloriferli ve klimalı ortamlarda uygulanacak olan buhar sayesinde ortamın nemlendirilmesi sağlanabilir.
  2. Ceviz ve fındık tüketin. Özellikle soğuk havalarda ortaya çıkmakta olan göz kuruluğu nedeniyle Omega 3 alımı kurulduğunu tedavisi konusunda etkili olmaktadır.
  3. Bol su tüketin; gözde oluşacak olan kurulun önlenebilmesi için su ve bunun yanı sıra sıvı tüketiminin artırılması gerekir. Bu sayede oluşan kurulu giderilmesi sağlanabilir.
  4. Kar yağarken güneş gözlüğü takın; Özellikle rüzgârlı havalarda rüzgârın etkisini azaltmak için koruyucu gözlük kullanılması gerekir. Aynı zamanda karlı havalarda güneş gözlüğü kullanılması da gözde oluşacak olan kuruluğun önlenmesini sağlayabilir.
  5. Havuza gözlükle girin; yüzme havuzlarında özellikle kimyasal madde kullanılması nedeniyle yüzecek olan kişilerin mutlaka gözlük kullanması gerekir.
  6. Fön makinesini gözünüze tutmayın; saç kurutma işlemi sırasında özellikle fön makinasının havasının direk göze temas etmesini önleyin.
  7. Sigaradan uzak durun; göz kuruluğu belirtileri konusunda özellikle sigara içilen ortamlar arttırma etkisi oluşturmaktadır.
  8. Bilgisayarın göz seviyesinin altında olmasına dikkat edin; göz kuruluğu bunun oluşmasına neden olan etkenler arasında bilgisayar kullanımı yer almaktadır. Bu nedenle dikkatli kullanılması gerekir.
  9. Gözlerinizi yeteri kadar dinlendirin; uzun süre çalışanlar göz kapaklarını yeteri kadar dinlendirmelidir.
  10. Göz kapağı hastalığı varsa tedavi ettirin; Özellikle sık göz kuruluğu problemi yaşayanlarda göz kapağı tedavisi uygulanması problemin giderilmesini sağlayabilir.