“Kurtuluşunun 100. Yılında 1922 Kan 1922 Can” kampanyası başladı

Kızılay Uşak Kan Merkezi, Uşak Valiliği himayesinde “Kurtuluşunun 100. Yılında 1922 Kan 1922 Can” adı altında kan bağışı kampanyası başlattı.
“Kurtuluşunun 100. Yılında 1922 Kan 1922 Can” kampanyası başladı

Kampanyanın açılışını yapan Uşak Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, pandemi sürecinde Kızılay’ın öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirterek vatandaşları kampanyaya destek olmaları için kan bağışında bulunmaya davet etti.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ün yoğun programı nedeni ile buradaki programa katılamadığını belirten Uşak Vali Yardımcısı Eyüp Fırat Vali Turan’ın selamlarını iletti. Fırat “Özellikle son 2 yılda yaşadığımız pandemi dönemi, Kızılay’ın yaşamımızda ne kadar önemli olduğunu hepimize bir kez daha hatırlattı.

Kan bağışı kampanyamızın, Uşak’ın kurtuluşunun 100. Yılı ile özdeşleşerek; “1922 Kan, 1922 Can” adı ile 15 Temmuz Şehitleri Meydanı, Tiritoğlu Parkı ve Ulu Cami gibi merkezi yerlerde bir ay boyunca devam edecek olması, kampanyamıza ayrı bir anlam katmaktadır. Uşak Valiliği olarak bu kampanyada üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Etkinliğe; Türk Kızılay Güney Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Zafer Aydın, Kızılay Uşak Şubesi Başkanı Yaşar Kasım, Kızılay Uşak Kan Merkezi Sorumlusu Dr. Umut Bilgin Koçak ve Kızılay Uşak Kan merkezi görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)