Kovid-19 İçin Umut Veren Açıklama

Koronavirüs aşısını bulan Prof. Uğur Şahin mayıs ayı sonunda ya da haziran ayının başında vaka ve ölüm oranlarında ciddi düşüş olacağını açıklada.
Kovid-19 İçin Umut Veren Açıklama

Alman ilaç şirketi Biontech'in kurucusu Prof. Uğur Şahin koronavirüs vaka sayısı düşüşü beklediklerini bunun çok yakında olduğunu belirtti. Mayıs ve haziran aylarında vaka ve ölüm oranlarında ciddi ve kalıcı oranda düşüş beklediklerini belirtti. Bu düşüş ile birlikte normal hayata dönüş olabileceğinin de sinyallerini verdi.

Alman basınına konuşan Şahin umut veren açıklamasında mayıs ayı sonu ile haziran ayı başlarında ciddi bir düşüşün olacağı belirtildi. Vaka sayılarının düşmesinin virüsün tamamen yok olacağı anlamına gelmediğini ancak eski hayata dönüşün yolunun açılacağını belirtti.

Gerekli Olan Aşılanmanın Yeterli Olması

Yaptığı açıklamada yeterli aşılama miktarına ulaşılması gerektiğini açıklayan Şahin, normale dönmenin tek yolunun bu olduğunu belirtti. Açıklamasında şunlar yer aldı.” Önemli kriter o döneme kadar yeterli sayıda insanın aşılanmış olması. Ancak Kovid-19'un kontrol altına alınması, virüsün artık bulaşmayacağı ve tamamen biteceği anlamına gelmiyor. Sadece normal bir yaşama tekrar dönebileceğimiz anlamına geliyor

Koronavirüs mutasyonu konusunda da açıklamada bulunan Şahin, aşının mutasyon için yeterli olduğunu açıkladı. Ancak vefat sayılarında mutasyonun etkisinin olduğunu da belirtti.” Bu durumdan endişeleniyorum. Görünen o ki, yeni mutasyonlar sebebiyle Kovid-19 salgın aşıyla sürü bağışıklığı sağlanmadan yeni bir ivme kazanacak.” şeklinde açıklamasına devam etti.

Aşının Bu Kadar Etkili Olmasını Beklemiyordum

Aşı ile ilgili açıklamasına devam eden Şahin açıklamasının devamında aşının bu kadar etkili olacağını beklemediği belirti. “Tünelin ucundaki ışığı görüyoruz. Görünen ışık da tünelin ışığı değil. Aşının etkinliği sayesinde hem virüsün bulaşması hem de virüsün insan içindeki gelişimi engelleniyor. Ben aşının bu kadar etkili olmasını beklemiyordum” diye ekledi.

Öte yandan açıklamasında aşı ile ilgili açıklamalarına devam eden Şahin, “Toplumda bağışıklığı sürekli hale getirmemiz virüsle mücadelede önemli. Büyük bir olasılıkla karşımıza çıkabilecek mutasyonlara karşı her iki yılda bir aşıyı tekrar etmek gerekecek. Grip aşısındaki durum, Kovid-19 için de geçerli olacak. Bu artık bizim yeni normalimiz olacak” şeklinde açıklamasına devam etti.