Köpek memesi hastalığı nedir, neden olur, kalıcı tedavisi var mı?
Kişinin sosyal yaşamını adeta yok eden köpek memesi hastalığının tedavisine dair yeni gelişmeler merak konusu oluyor. Bu hastalığın çok net bir tedavi yönteminin olmaması hastalar üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Hem acı veren hem de sosyal hayattan insanı koparan köpek memesi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?
KÖPEK MEMESİ HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?
Köpek memesi hastalığı kıl köklerini ve ter bezlerini tutan ve iltihaplanmaya neden olan bir hastalıktır. Ergenlik sonrasında görülmeye başlanan ve ilerleyen yaşlarda şiddetlenen bu hastalık kadınlar ile kilolu insanlarda daha fazla görülüyor. Bu hastalığın erken teşhisinin hayati bir önemi bulunuyor. Genellikle yağ ve ter bezlerinin yoğun olduğu koltuk altları, meme altları, kasıklar, kalça, sırt, kasık gibi bölgelerde küçük sivilceler şeklinde görünmektedir. Sivilce oldukları düşünülerek önemsenmeyen bu belirtiler kısa bir sürede akne benzeri bir forma dönüşür. Oluşan yaralardan önce iltihaplanma görülür ve iltihap akıntısı geçtikten sonra bölgeden kan çıkışı olur.
Oldukça ağrılı geçen bu hastalık oluşan iltihabın dışarıya çıkışına kadar büyük bir ağrıya neden olur. Uyku düzenini dahi bozan köpek memesi hastalığı insanların iş hayatından sosyal yaşamına kadar büyük bir darbe vurur. Ayrıca köpek memesi hastalığında yaralar iyileşse dahi ciltte geri dönüşü olmayan çökmeler meydana gelir.
Kiracı elektriği, doğalgazı ve suyu üzerine almak zorunda mı?
HASTALIĞIN NEDENİ NE?
Köpek memesi hastalığının tespit edilebilmiş bir nedeni henüz bulunamamıştır. Buna karşın genetik faktörlerin etkili olabileceği düşünülüyor. Hastalığı tetikleyen bazı nedenler bulunmuş olsa da bunlar hastalığın nedeni değillerdir. Köpek memesi hastalığı hormonal dengesizlik, obezite, sigara kullanımı, yoğurt, peynir ve turşu benzeri fermente ürünlerin tüketilmesi ile artmaktadır.
TEDAVİSİ VAR MI?
Köpek memesi hastalığının kalıcı bir tedavisi yoktur. Ancak bazı uygulamalar ile kişi bu hastalığı çok hafif bir şekilde geçirebiliyor. İlaç tedavisi ile beraber iltihaplanmanın önüne geçilebiliyor. Ancak ilaç kullanımı kesilince bir süre sonra yeniden iltihaplanmalar oluyor. Bu ilaçların sürekli kullanımının vücutta ayrıca zararı olduğu için kesin bir tedavi yolu henüz bulunamamıştır. Bu sorunu yaşayanların sürekli doktor kontrolünde olmaları, hijyene büyük önem vermeleri, sigaradan uzak durmaları ve fermente ürünleri tüketmemeleri tavsiye edilmektedir.