Koltuk altı ağrısı neden olur? Koltuk altı ağrısı nasıl geçer?

Koltuk altı ağrısı herkeste görülmese de birçok kişinin hayatında mutlaka karşılaştığı problemler arasında yer almaktadır. Koltuk altı ağrılarının oluşma nedenleri tekbir sebebe dayanmamaktadır. Koltuk altı ağrılarının oluşmasını etkileyen birçok neden bulunmaktadır.
Koltuk altı ağrısı neden olur? Koltuk altı ağrısı nasıl geçer?
Epilasyon işlemi ardından koltuk altı ağrıları oluşabilmektedir. Fakat kanser gibi kötü hastalıkların koltuk altı ağrıları ile bağdaştırılabilmektedir. Bazı egzersizler ya da zorlu hareketlerde koltuk altı ağrılarının oluşmasına neden olabilmektedir. Koltuk altı ağrılarınız bir haftayı geçtikten sonra size önemli bir problem olduğunu göstermeye çalışıyor olabilir. Bu sebepten dolayı bir doktora başvurarak koltuk altı ağrınızın nedeni tam olarak öğrenmeniz gerekmektedir.

Koltuk altı ağrısı nedir?

Koltuk altı alanında yer alan bölgenin yanması ya da sızlaması şeklinde diğer ağrı çeşitlerinin oluşturduğu ağrı olarak tabir edilmektedir. Genel olarak koltuk altı ağrılarının oluşma nedenlerinin başında jilet ya da ağdayla işlemlerinin yapılıyor olması gelmektedir. Bu işlemler koltuk altında tahriş meydana getirerek koltuk altı ağrıların oluşmasını tetiklemektedir. Koltuk altı ağrılarının oluşumu erkeklere oranla kadınlarda daha çok olmaktadır.

Koltuk altı Ağrı belirtileri nelerdir?

Koltuk altı ağrıları oluştuğu zaman kişi bunu net bir şekilde hissedebilmektedir. Koltuk altı ağrıları kıl dönmesi ya da koltuk altında bulunan kıllar da iltihaplaşma şeklinde nedenlerden kaynaklı olarak oluyorsa bu problemin zaman içinde kendi kendine geçmesi biraz zor bir hal alacaktır. Zona şeklinde olan viral hastalık da koltuk altı ağrılarının oluşumuna neden olabilmektedir. Kadınlardaki meme kanserinin belirtileri arasında koltuk altı ağrılarının olduğunu bilmekte de büyük fayda vardır. Yoğun egzersizlerin ardından oluşan koltuk altı ağrıları genellikle omuz ve kol bölgelerinde de ağrı ile birlikte kendini gösterebilmektedir.

Koltuk altı ağrısı nedenleri nelerdir?

Bazı spor aktivitelerinden kaynaklanabilmektedir. Örneğin tenis gibi kolda sürekli hareketlilik sağlayan bir spor buna neden olabilmektedir.

Üst kolda oluşan enfeksiyonel rahatsızlıklar sonucunda oluşabilir.
Zona hastalığı ya da left düğümlerinin şişmesi şeklinde nedenlere bağlı olarak koltuk altı ağrıları oluşabilmektedir.
Meme kanseri koltuk altı ağrılarının nedenleri ile sayılar bilmektedir.

 

Koltuk altı ağrısı teşhisi nasıl konulur?
Koltuk altı ağrıları genellikle başladıktan kısa bir süre sonra kendiliğinden ortadan kaybolmaktadır. Fakat bu ağrılar zaman içinde geçmediği durumlarda profesyonel bir yardım almakta büyük fayda bulunacaktır. Koltuk altı ağrıları meme kanseri gibi büyük rahatsızlıklardan kaynaklanabildiği için dikkatli olmakta fayda bulunacaktır. Koltuk altı ağrıları genellikle hissedilebilir ve acıma şeklinde de kendini gösterebilmektedir.

Koltuk altı ağrısı tedavi yöntemleri nelerdir?

Doktor tarafından birtakım uyuşturucu ilaçlar verilerek bölgedeki ağrını az olması sağlanmaktadır. İltihaplanma nedeniyle koltuk ağrıları oluşuyor ise doktor tarafından gerekli antibiyotikler verilmektedir. Meme kanserinden kaynaklı olarak koltuk altı ağrıları oluşmuş ise gerekli cerrahi işlemler yapılarak tümör üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.