KÖKTEN DEĞİŞTİ Hastaneye gidecekler aman dikkat! Artık MHRS randevu sistemi böyle olacak

Son aylarda vatandaşların büyük bir kısmı istedikleri bölümler için hastanelerde randevu bulamadıklarına dair tepkilerini dile getiriyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bu konuya ilişkin ilk tedbirin alındığı haberi geldi.
KÖKTEN DEĞİŞTİ Hastaneye gidecekler aman dikkat! Artık MHRS randevu sistemi böyle olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son aylarda randevu bulunamama sorununa ilişkin alınan ilk kararı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Muayene kapasitesi ve randevu sorunu için yapılan açıklamada kademeli bir şekilde yeni tedbirleri hayata geçireceklerini aktaran Bakan Koca, sorunun kalıcı bir şekilde çözüleceğinin de altını çizdi.

DAHA ÖNCE ALINAN KARAR İŞE YARAMADI

Uzun bir süredir ülkemizde hastanelerden randevu almak için kullanılan MHRS sisteminde artık vatandaşlar kolayca randevu bulamıyor. Hastaneye gitmeyen vatandaşlar sağlık sisteminde ciddi aksamalara neden oluyor. Bu konuya ilişkin daha önce yapılan açıklamada randevuya gitmeyen ve gitmeyeceği randevusunu önceden iptal etmeyenlerin 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alması yasaklanmıştı.

Ancak bu durum da çözüm olmayınca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün MHRS sistemi için yeni bir kararın alınacağını açıkladı. Az önce gelen bir son dakika haberine göre bu konuya ilişkin yeni bir karar alındığı aktarıldı.

İLK TEDBİR KARARI ALINDI

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında alınan kararı şu şekilde duyurdu:

“Randevu sorununu kalıcı olarak çözmek için ilk tedbir: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek.

Yeni tedbirleri kademeli şekilde hayata geçirerek, randevu sorununu kalıcı olarak çözmek için çalışmalarımızı başlattık. Uygulamaya koyacağımız ilk tedbir, hastadan, “Randevuma geleceğim” onayı almak olacak. Bu onayın randevudan önceki gün 23.59’a kadar verilmesi gerekecek. Onaylanmamış randevular iptal edilmiş sayılacağı için bir başkasına randevu vereceğiz”

EK TEDBİRLER DE GELECEK

Bu şekilde son dakika iptallerinden oluşan boşlukların daha verimli bir şekilde kullanılabileceğini ifade eden bakan Koca, 15 günlük zaman dilimi içerisinde randevusuna gitmeyenlerin ya da iptal etmeyenlerin randevu almayacağını açıkladı. Süreç ilerledikçe bu tedbirlere ek olarak yeni tedbirlerin de uygulanacağı açıklandı.

Rakamsal olarak açıklama yapan Koca, geçtiğimiz yıl içerisinde tam 23 milyon randevuya gidilmediğini de belirtti. Bu yılın ilk 3 ayında bu sayı 6 milyonu buldu.