Kış Aylarında Gripten Korunmak İçin Tüketilecek Gıdalar Nelerdir?

Kışın gribe karşı tüketilecek besinlerin neler olduğu hastalığa yakalanmamak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak açısından önem taşır.
Kış Aylarında Gripten Korunmak İçin Tüketilecek Gıdalar Nelerdir?

Gripten korunmak için tüketilecek gıdalar C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra diğer vitamin ve mineraller yönünden de gelişmiş olmalıdır. Demir, çinko, A ve E vitamini barındıran gıdalar, gribe karşı koruyucu göreve sahiptir.

Gripten Korunmak İçin Hangi Meyveler Tüketilmeli?

Gripten korunmak için hangi meyvelerin tüketileceği konusunda C vitamini yönünden oldukça zengin olan narenciyeler öne çıkar. Soğuk kış mevsiminde mandalina, limon ve portakal gibi meyveleri tüketmek gribe yakalanmamak çin en etkili yollardandır. Lifli olan besinler, bağırsak florası üzerinde olumlu etkilere sahip olduğundan portakal vb. meyvelerin posasıyla tüketilmesi koruyuculuk özelliğini arttıran unsurlardandır.

Gripten Korunmak İçin Doğal Antibiyotikler Nelerdir?

Gripten korunmaya yönelik doğal antibiyotiklerin neler olduğu hastalığa yakalanmadan önce bağışıklığı güçlendirmek için önem taşır. Doğal antibiyotik görevi görerek vücudumuzu gribe karşı koruyan gıdalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Soğan: İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde vücudu koruma görevi görür. Bağışıklık sistemini korumaya yönelik fayda sağlayan ve her zaman kolay ulaşabilecek bir besin maddesidir. Yararlı mineraller yönünden zengin olan soğan, doğal antibiyotik görevi gören önemli gıda maddelerindendir.

  • Bal: Antibakteriyel özellikleri ile öne çıkan bal, gripten korunmak için tüketilecek gıdalar arasında etkili besinlerdendir. Geçmişten günümüze şifa bulma amacıyla kullanılan balın gribe sebep olan virüslerin önüne geçilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

  • Zencefil: Bitki çaylarında sıklıkla kullanılan zencefil, hastalıklara yakalanma riskini azaltmak açısından doğal bir yardımcıdır. Hastalıkları daha hızlı atlatmaya yardımcı olmasının yanında öksürük ve boğaz ağrısını hafifletici özelliklere sahiptir.

Gripten Korunmak İçin Enfeksiyonla Savaşan Gıdalar Hangileri?

Gripten korunmak için enfeksiyonla hangi gıdaların savaştığı A vitamini, omega 3 ve E vitamini yönünden zengin olan gıdalarla açıklanır. Enfeksiyonlarla savaşan gıdalar şu şekilde gruplanabilir:

  • A Vitamini: Havuç, brokoli, yumurta, domates ve ıspanak gibi gıdalar A vitamini yönünden zengindir ve düzenli tüketilmesi önem taşır.