Kıl Dönmesi Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?

Pilonidal Sinü adı verilen kıl dönmeleri yaşam boyunca birçok kadın ve erkeğin sorunlu zamanlar geçirmesine neden olur.
Kıl Dönmesi Nedir ve Nasıl Tedavi Edilir?
Kıl dönmesi yani tıbbi adıyla pilonidal sinü, erkeklerde kuyruk sokumu başta olmak üzere ense, sırt, saç derisi gibi bölgelerde çok sık görülür. Kıl dönmesinin olduğu yerde iltihapların görülmesi dikkat çekerken, 15-35 yaş arasındaki erkeklerde daha fazla görüldüğü ortaya çıkmıştır. Ciddi sorunlara yol açan bu durumun tedavi edilmesine genelde geç kalınır. Çünkü ilk zamanlar insanlar bunu dikkate almama eğilimindedir. Kıl dönmesini önlemenin yolu kılların düzenli olarak alınmasıdır. Ancak bunun mümkün olmadığı durumlarda cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulabilir.

 

Kıl dönmesinin tedavisinde tercih edilen çok sayıda yöntem, yaşam kalitenizin artmasını sağlayacaktır. Tedavilerde çözüm odaklı çalışan ve önleyici çözümler sunan hekimler size ilk olarak bu bölgeyi temiz tutma önerisi sunacaktır. Kişisel hijyenine özen gösteren birçok kişi bu sorunla çok az karşılaşacaktır.

 

Kıl Dönmesi Nerede Görülür?
Kıl dönmesi genelde kuyruk sokumu adı verilen bölgede görülür. Özellikle terleme varsa artış gösteren bu durum kişinin canını yakmasından ziyade iltihaplı olmasıyla dikkat çeker. Kıl dönmesinin görüldüğü yerlerin başında gelen sırt ve kuyruk sokumu gibi arka bölgelerde çok sayıda kıl dönmesinin görüldüğü bilinmektedir. Kıl dönmesi ve diğer kılsal problemlerin giderilmesinin en temel yolu, bölgenin kıllar uzamadan temizlenmesidir.

 

Kıl dönmesi risk faktörleri çok değişken olmakla birlikte, aşırı kıllı olan insanlarda görülür. Aşırı kıl, hijyen sorunları, obezite ve terleme gibi problemlerde daha sık karşılaşılan bir sorundur. Kişisel hijyene önem verilen durumlarda önleyici bir tedavi sağlayan hekimler kısa süre içinde bu bölgnein tedavini sağlayacaktır.

 

Kıl Dönmesi Tedavisi
Önemli bir durum olan kıl dönmesi tedavisi için cerrahi müdahaleler söz konusudur. Kötü kokunun da eşlik ettiği bu durum son derece önemlidir. Kıl dönmesinin tedavi edilmesi için ihtiyacınız olan en önemli şey bir genel cerrahın kapısını çalmaktır. Cerrahi müdahaleyle iltihap boşaltılarak tedavinin sağlanması mümkün olur.