Kayısı Suyunun Sindirime Etkisi

Uzmanlar ilk olarak ramazan ayı içerisinde mevcut yeme düzeninin değişmesi sebebiyle hazımsızlık ve kabızlık sorunlarının arttığını açıkladı
Kayısı Suyunun Sindirime Etkisi

Uzmanlar genel olarak ramazan ayında yeme şekillerinin değişmesi sebebiyle hazımsızlık ve kabızlık problemlerinin arttığına dikkat çekmiştir.

Sindirime Katkısı

Uzmanlar, kayısı ve kayısı suyu içerisinde yer alan vitamin ve mineral durumlarının sindirim sistemini düzenlediğini açıkladı. Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan rutin beslenme düzeninin değişmesi ile beraber devamlı olarak karşılaşılan sindirim problemlerinden tam olarak korunmak için uzmanlar, genel olarak iftarda bir bardak kayısı suyu içilmesini insanlara tavsiye etmektedir.

Ramazan ayının başlaması ile beraber beslenme düzenin yer alan değişiklikler, sindirim sistemi problemlerinin artmasına neden olmaktadır. Sindirim sistemleri üzerinde ortaya çıkmaktadır. Bu tür sıkıntıları gidermek adına pek çok, özellikle iftar zamanı geldiğinde bir bardak kayısı suyu içilmesini tavsiye etmektedir.

Sindirim sistemleri üzerinde ortaya çıkan problemlerin giderilmesi adına bol sıvı tüketilmesini öneren uzamanlar oruç tutan kişilerin gün boyunca tam olarak beslenememesi ve iftar zamanı geldiğinde ağır gıdalar tüketmesi sindirim sistemlerini zorlamaktadır. Bu zorlama sorunları da önemli sıkıntılara neden olmaktadır. Bu problemlerin en belirgin olanları halk arasında kabızlık problemi adı ile bilinen rahatsızlıktır. Kayısı, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi konusunda son derece etkili olan bir çeşit posa olarak bulunan selüloz ve pektin bulundurmaktadır. Bu yüzden ramazan ayı içerisinde kabızlığın giderilmesi adına iftar zamanı geldiğini bir bardak kayısı suyu içilmesi yararlı olacağını açıkladı. Sizde düzenli olarak kayısı suyu tüketerek hem bağırsak hem de mide problemlerinizin önüne tam olarak geçebilirsiniz. Günümüzde pek çok uzman kayısı meyvesinin faydalarını saymakla bitmemektedir. Sizde kayısı suyunu tüketerek sağlığınızı en iyi şekilde koruyabilirsiniz.