Karnı Ve Bacakları Forma Sokan Egzersiz Hareketleri

Karnı Ve Bacakları Forma Sokan Egzersiz Hareketleri söylemeden önce genellikle bu hareketlerin tek başına tamamen yeterli olmadığını söylemek gerekmekteyiz.
Karnı Ve Bacakları Forma Sokan Egzersiz Hareketleri

Öncelikle doğru cardio egzersizleriyle kalp atışını ve metabolizmayı hızlandırmak ve sonra bu hareketlerle karın ve bacaklarınızdaki yağları yakıp forma sokacaksınız. Şimdi karnı ve bacakları forma sokan egzersiz hareketleri nelerdir bir göz atalım.

Squat

Squat bacakları forma sokmak için önemli bir egzersizdir. Ön bacak, arka bacak, iç bacak ve hatta kaçla kaslarını da çalıştırır. Önün yanı sıra karın bölgesini ve sırt kaslarını çalıştırmaya yardımcı olur. Bu hareket için, Bacaklar omuz genişliğinde açılmalıdır ve ondan sonra basen hafif bir şekilde dışarı çıkarılmalı ve hafifçe eğim ile hareket edilmelidir. Nefes alıp çömelmeli, nefes verip kalkılması gerekmektedir ve bütün bu süreçte karın kasları sıkılmalıdır.

Bridge

Bir başka karın ve bacak egzersizi bridge yani köprü hareketidir. Bu hareket Kalçalarınızı sıkılaştırır ve bölgedeki yağ dokusunu azaltmaya yardımcı olur aynı anda karın kasları için de etkilidir. Bu hareket için sırtüstü yatın ve dizlerini bükün ve kalçaları yukarı kaldırın. Kalçayı sıkarak tepede tutun ve aşağıya yere doğru yavaşça geri getirin.,

Flutter Kick

Bu hareket hem bacakları çalıştırıyor hem de karın kaslarını geliştiriyor. Karın ve bacak kaslarını güçlendiren egzersizler arasında en önemlilerinden olan bu hareket daha çok alt karın kısmını çalıştırıp güçlendiriyor Yere sırtüstü yatın ve kollarınızı vücudunuzun hizasında uzatın. Bacaklarınızı yerden yukarı kaldırın ve makas hareketi yaparak, bacakları küçük hareketlerle yukarı aşağı doğru kaldırıp indirin.

Reverse Crunch

Bu hareket Karnı forma sokmak içindir ve alt karın kaslarını güçlendirmekle kalmayıp, çekirdek kasları güçlendirip six-pack oluşumuna yardımcı olur. Bu hareket için eller vücudun yanında yerle temas halinde olmalı ve dizler 90 derece açıyla bükülmelidir. Karın kaslarını sıkarak kalça yerden kalkacak şekilde dizler geri alınır ve tekrar geri dönerek kalça yere temas eder. Karın ve bacak yağlarını yakıp kas yapmak için gerekli egzersiz hareketlerini derledik.