Karaciğer Hastalığı Belirtileri

Vücudumuzda meydana gelen pek çok faaliyetten sorumlu olan ve bu özelliğiyle de son derece önemli bir organ olma niteliğine sahip olan karaciğerde herhangi bir problemin ortaya çıkması halinde pek çok farklı belirtiler patlak verebilir. Peki karaciğer hastalığı belirtileri nelerdir?
Karaciğer Hastalığı Belirtileri

Karaciğer hastalığının en genel belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

1) Gözlerde ve Ciltte Sararmalar Ortaya Çıkabilir

Cildinizde, gözlerinizde ya da her ikisinde sararma şikayetleri yaşamaya başladıysanız bu, karaciğeriniz ile ilgili önemli bir problemin habercisi niteliği taşıyabilmektedir. Bu durum aşırı düzeydeki bilirubine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu semptomları kendinizde gördüğünüzde hiç zaman kaybetmeden derhal bir doktora başvurmanız uygun olacaktır.

2) Karın Bölgesinde Şişlik

Karaciğer hastalığında yaygın bir belirti olan karın şişliği, pek çok kez ağrıya da neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra bu şişlik karın bölgesinde sıvı tutulması halinde ortaya çıkmaktadır.

3) Vücut Morlukları

Şayet karaciğer herhangi bir nedenden dolayı hasar görmüşse vücutta protein üretimi yavaşlar ya da daha ileri derecede durur. Bu duruma bağlı olarak da kötü kan pıhtılaşması ortaya çıkar ve vücut morlukları kendini gösterir.

4) Koyu Renkli İdrar

Tuvalete çıktığınızda idrar renginiz kahverengimsi ya da koyu turuncu bir renk tonuna sahipse bu, karaciğerde parçalanamayan aşırı bilirubine bağlı olarak ortaya çıkan bir durumdur.

5) Kaşıntı

Ciltte meydana gelen lokalize cilt kaşıntıları, karaciğerde bir problemin meydana geldiğinin işareti olabilir.

6) Halsizlik ve Yorgunluk

Fiziksel ve zihinsel enerji eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan bir durum olan yorgunluk, bütün gün boyu devam eden kronik bir hale gelmişse, karaciğere bağlı bir sorunun işaretçisi olabilir.

7) İştah Kaybı

Karaciğer rahatsızlıkları, iştahsızlığa ve buna bağlı olarak da kilo kaybına yol açabilmektedir. Bununla birlikte bu şikayetler karın şişmesine de bağlanabilmekte, çok şişirilmesi halinde iştah kaybı yaşayabilirsiniz.

8) Cilt Yüzeyinde Kılcal Damar Çatlakları

Ciltte meydana gelen kılcal damar çatlakları, ellerde, göğüslerde ve yüzde görülüyorsa; karaciğer hastalığına işaret edebilmektedir.

Karaciğer hastalıklarında ortaya çıkabilen en genel belirtiler bu şekildedir. Bu belirtileri kendinizde görmeniz halinde bir doktora başvurmanız isabetli olacaktır.