Kanserle savaşan 5 besin açıklandı! Sofranızdan sakın eksik etmeyin!

İnsan sağlığının en büyük düşmanı olan kanser hastalığına karşı yapılabilecekler büyük bir ilgi uyandırıyor. Kanseri önleyen çok önemli 5 besin Dr. Ümit Aktaş tarafından açıklandı.
Kanserle savaşan 5 besin açıklandı! Sofranızdan sakın eksik etmeyin!

İnsan sağlığını tehdit eden kanser hastalığı oldukça yaygın ölümcül bir hastalık olarak ölüm saçmaya devam ediyor. Kanser hastalığına yakalananlar çok ağır bir tedavi sürecine girseler de bu hastalığı yeneceklerinin garantisi yok. Bundan dolayı kanser hastalığına karşı insan metabolizmasının sürekli hazır halde tutulmasının büyük bir önemi var. Kanserle savaşacak besinlerin diyet kültürüne eklenmesi ile beraber bu hastalık vücuttan uzak tutulabiliyor.

YILDA 10 MİLYON İNSAN ÖLÜYOR

Dünyada her yıl 10 milyon insan kanser hastalığından dolayı hayatlarını kaybediyorlar. Çok çeşitli türleri olan kanser ile mücadele etmenin bazı yolları bulunuyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası münasebetiyle Dr. Ümit Aktaş bu hastalığa ilişkin önemli bilgilendirmelerde bulundu.

KANSERİN TEDAVİSİ VAR!

Kanserin tedavisi olmayan bir hastalık olmadığını belirten Dr. Ümit Aktaş, “Güçlü bağışıklık sistemi insan vücudundaki kanserli hücreleri yok edebiliyor. Hibrit tohumlar, tarım zehirleri, sigara, alkol, kilo, düzensiz yaşam, çevre kirliliği gibi kanseri tetikleyen çok sayıda faktör var. Doğru beslenerek bazı kanser türlerini önleyebilmemiz mümkün. Kanserden korunmak istiyorsanız öncelikle yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Bağışıklık güçlendiren yiyecek ve içeceklerle kansere karşı vücudunuzu savaşır hale getirebilirsiniz” dedi.

SOFRANIZDAN EKSİK ETMEMENİZ GEREKEN 5 BESİN

Kanser ile mücadele edecek 5 besini açıklayan Dr. Ümit Aktaş, “Kansere karşı vücudunuz bir direnç göstersin istiyorsanız zerdeçal, limon, çörekotu, yeşil çay ve brokoli tüketeceksiniz. Bu besinlerin tamamı kanser ile mücadelede vücudunuzda bir koruma kalkanı oluşturur. Bundan dolayı bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. İşlenmiş gıdalardan kesinlikle uzak duracaksınız. Şekeri mümkün oldukça hayatınızdan çıkaracaksınız. Doğal beslenme ile ayrı bir güç sahibi olursunuz. Bunlar yeter mi? Elbette yetmez. Stres kontrolü yapmanız gerekir. Güneş bir şifa kaynağıdır, elden geldikçe güneşleneceksiniz. Omega-3 takviyesi alınması gerekir. Bağırsak floranızı desteklemelisiniz.” şeklinde konuştu.