Kalp Yetersizliği Belirtileri Nelerdir?

Özellikle son yıllarda hem erkekler hem de kadınlar ciddi kalp rahatsızlıkları geçiriyor. Hastalardan bazıları kilo, hayat standartları, stres gibi faktörlerden etkilenirken, bazıları da gen haritaları nedeniyle kalp rahatsızlıklarından mustarip oluyor.
Kalp Yetersizliği Belirtileri Nelerdir?

Kalp yetersizliği hem dünyada hem de ülkemizde en sık görülen rahatsızlıklardan biri. Türkiye’de neredeyse 2 milyon kişi kalp yetmezliğinden şikayetçi! Kalp yetmezliği daha çok kırk yaşından sonra ortaya çıkıyor. Eğer kendinizde kalp yetmezliği belirtileri olduğunu düşünüyorsanız, bir an önce uzmana görünmeniz gerektiğini unutmayın! Peki kalp yetersizliğinin belirtileri nelerdir?

Kalp yetmezliğinin yaşamınızı tehdit edecek kadar önemli bir hastalık olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Eğer ciddi bir kilo fazlanız varsa, şeker hastasıysanız, yüksek tansiyon şikayetiniz varsa ne yazık ki kalp yetmezliğine bir adım daha yakınsınız demektir. Bunun için hemen gereken önlemleri almanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. Kansızlık da kalp yetmezliğinin tetikleyicileri arasındadır. Eğer tiroid bezleriniz olması gerekenden az ya da çok çalışıyorsa, ne yazık ki risk taşıyan hastalar arasındasınız demektir. Kimi zaman virüslere bağlı olarak kalp kası iltihaplanması yaşanabileceğini ve bu durumun da kalp yetmezliğine neden olabileceğini unutmayın. Kısacası her türlü sağlık sorunumuzu uzmanlara danışarak çözmekte ve sorunları ciddiye almakta fayda var.

Kalp yetmezliği belirtileri kişiden kişiye değişebilir. Fakat hastalarda en çok rastlanan belirtilerden biri nefes darlığıdır. Vücutta sürekli ödem olması da kalp yetmezliğinin habercisi olabilir. Depresyon ve uyku bozuklukları da kalp yetmezliğinin belirtileri arasındadır. Eğer uzun süredir uyku bozukluğu yaşıyor, özellikle ciddi bir fiziksel aktivite içinde olmasanız da kendinizi her zaman yorgun hissediyorsanız bir an önce uzman bir doktora başvurmalısınız. Kalp yetmezliği çeken kişilerin en çok şikayet ettiği konulardan biri de göğüs ağrısıdır. Eğer yukarıda belirtilerden biri ya da birkaç tanesi sizde bulunuyorsa, hemen bir hastaneye gitmenizde fayda var. Zaten bu belirtiler kalp yetmezliği dışında başka hastalıklarınızın da olabileceğinin göstergesi olabilir.

Kalp yetmezliği için başvurmanız gereken doktorlar kardiyologlar! Doktorunuz sizi muayene ettikten sonra çeşitli öncelikle kan testleri yapar ve EKG çeker. Daha sonra durumunuza göre çeşitli testler daha yapacaklardır.