Kalp Sağlığınız İçin Sıcak ve Soğuk Hava Dengesini Korumak Önemli

Yazın sıcak havanın kendisini göstermesiyle birlikte kalbe yük daha fazla artıyor.
Kalp Sağlığınız İçin Sıcak ve Soğuk Hava Dengesini Korumak Önemli

Hem kalp hem de damar üzerinde ki ağırlık artınca sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Havanın sıcaklık oranına bağlı olarak kan basıncı daha fazla olabiliyor. Bu durumda hayliyle kalp krizi vakasıyla karşılaşmanıza neden oluyor.  Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Nuri Cömert, sıcak havanın kalbe ne gibi zararları olduğunu söyledi.

Aşırı Sıcak ve Soğuk Risk Barındırıyor

Aşırı sıcak adar aşırı soğukta insan sağlığı açısından riskleri barındırmaya neden oluyor. Çünkü kan basıncının ani düşüş ve yukarıya geçmesi de ciddi sağlık sorunlarına maruz kalmanıza neden oluyor. Sıcağın kontrolsüz olduğu ortamlarda kalp krizi geçirmeniz kaçınılmaz bir durum olarak ön plana çıkacaktır. Yazın serinlemek için hemen klimaları açıyoruz. Fakat aşırı sıcaktan ani soğuğa geçiş yapmanız da kalp sağlığınız açısından fazlasıyla zararlı olacaktır. Kalp sağlığınızı korumak adına bu tür eylemlerden mutlaka kaçınmanız gerekiyor. Burada önemli olan ısı dengesini en iyi şekilde koruyabilmeniz olacaktır.

Klima Derecesi 22 Altında Olmamasına Dikkat Edin

Klima derecesinin 22 altında olmamasına da mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Bakıldığında hava sıcaklığının en yüksek olduğu bölgelerden birisi de Akdeniz'dir. Doğal olarak Akdeniz bölgesinde sıcaklık oranı oldukça fazladır. Buralarda ani soğuk ortam yaratmak kalp açısından sakıncalı olabiliyor. Sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama geçmek kalp hastaları için oldukça tehlikeli olacaktır. Bu yüzden mutlaka daha dikkatli olmalısınız.

Soğuk Suya Dikkat Edin

Soğuk suya da mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Sıcak altında uzun süre maruz kalabiliriz. Ardından hemen soğuk suya girdiğimizde önemli tehlikelerden birisini oluşturmaya başlayacaktır. Sağlıklı bir kişi bile olsanız ne yazık ki kalp sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu sebepten dolayı eğer güneşlenmek istiyorsanız daha uygun saatleri seçmeniz doğru olacaktır. Aksi takdirde sağlığınızı risk altına sürüklemiş olursunuz.

Güneşle Temas 15 Dakikadan Fazla Olmamalı

Dikkat edilmesi gereken bir başka konu ise güneşle temastır. Güneşten yararlanmak isteyebilirsiniz. Fakat aşısı şekilde güneş ışınlarına maruz kalmak iyi değildir. Güneşlenmeniz için 15 dakika yeterli olacaktır. Çok aşırı sıcak olduğu zaman gölge bir yerde ya da şemsiyenin altında dinlenebilirsiniz. Bu sayede güneşin zararlı etkilerinden en kısa süre içerisinde kurtulmuş olursunuz. Havuz ya da denize girmek içinde güneş ışınlarının çok etkili olmadığı bir saati seçmeniz daha doğru çözüm yolu olacaktır.