Kahvaltıda sakın bu 3’ünü yemeyin! Kanseri başlattığı ortaya çıktı

Özellikle çalışanlar, kahvaltıyı atlamamak adına pratik öğünleri tercih ediyor. Ancak yapılan araştırma sonucunda o 3 besinin kansere neden olduğu ortaya çıktı. O gıdaların detayları belli oldu! İşte merak edilenler
Kahvaltıda sakın bu 3’ünü yemeyin! Kanseri başlattığı ortaya çıktı

Kahvaltıda genellikle pratik olsun diye çoğu kişi atıştırmalıklara ve işlenmiş bazı gıdalara yöneliyor. Ancak yeni yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre bu besinleri tüketmenin özellikle ağız ve boğaz kanserine neden olabileceği açıklandı. Bunun üzerine herkes o besinlerin ne olduğunu merak etmeye başladı.

YARIM MİLYON KİŞİ İNCELENDİ

Yapılan bu çalışma neticesinde yaklaşık 10 yıldan uzun bir süre boyunca yarım milyon kişinin beslenme ve yaşam şekilleri incelendi. Buna göre özellikle fazla işlenmiş gıda tüketen kişilerde yemek borusu da dahil olmak üzere kanser görülmenin yüksek olduğu sonucuna varıldı.

KAHVALTIDA TÜKETİLİYOR

Kahvaltılarda sıkça tüketilen kahvaltılık gevrek, işlenmiş sosisler ve meyve aromalı yoğurtların kansere neden olabileceği ortaya çıktı.

Bu gıdaların özellikle hazırlanmasındaki kolaylık sebebi ile daha sık tercih edildiği ifade ediliyor. Sosis başta olmak üzere özellikle işlenmiş yüksek et ürünleri kansere neden olabilir. Ancak tek başına bu ürünlerin kanser yapmayacağı bilinmelidir.

YÜZDE 23’TEN DAHA FAZLA..

Araştırmayı yapan Bristol Üniversitesi ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı, çalışmaların sonuçlarına göre 14 yıl boyunca kişileri inceledi. Yarım milyon kişinin incelenme sonucuna göre işlenmiş gıda tüketmenin yüzde 23’ten daha fazla baş, boyun, yemek borusu kanserine neden olabileceği belirtildi.