Kadınsal Hormonları Düzenlemeye Yardımcı Egzersizler

Hormonlar vücudun sağlıklı şekilde varlığını sürdürmesi için en önemli bölümleri oluşturmaktadır. Kadınsal hormonlar veya erkek hormonları belirli durumlara bağlı olarak farklı çalışmaya başlayabilir.
Kadınsal Hormonları Düzenlemeye Yardımcı Egzersizler

Hormon bozukluklarında bunu dengelemek için birtakım egzersizlerden yararlanmak faydalı olacaktır.  Bu noktada özellikle egzersizlere yönelme durumunun nedeni hareket etmenin hormonları düzene sokmasındaki etkilerdir.  Yani kan akışı, kalp ritmindeki değişiklikler ve daha birçok durum hormon düzenlenmesinde etkilidir.

Kadınsal Hormonlar İçin Egzersizler

Kadınsal hormonlar için egzersizler nelerdir sorusuna gelince öncelikle her gün 40 dakika kadar bu egzersizlerin yapılması gerektiğini belirtmek gerekiyor.  Sonrasında da devam ettirebileceğiniz bir egzersiz seçeneği bulabilirsiniz.  Yani yarıda kalacak egzersizlere başlamamanız gerekir. Yani tamamlanmayan egzersiz hormonlarınızın tam düzelmesini sağlamaz. Ürüyüş ve hafif tempo koşu,  en kolay ve rutin olarak da yapılması en mümkün sporlardan biridir. Temiz havası olan bir park gibi yerde devamlı bunu yapabilirsiniz. Yürüyüş yapılacaksa bunun tempolu olması önemlidir.  Ayrıca bisiklet sürmek, yüzmek, aerobik, yoga benzeri esneme ve ritim bazlı hareketler de hormon düzenleyicidir. Bunun dışında son dönemlerde özellikle kadın üreme organlarına odaklanan kegel egzersizleri de bir hayli popülerdir. Kasık bölgeniz ve kalça bölümlerini harekete geçirmek için bu bölümleri kullanabilirsiniz. Buna ek olarak squat hareketlerini düzenli olarak yapabilirsiniz. Kalça, bel bölgesi için idealdir ve hormonlarınızın da bir süre sonra düzene girmesinde etkili olacaktır.

Egzersizler Dışında Nelere Dikkat Etmeli?

Hormonları düzene sokmak için egzersizler dışında günlük hayatınızı da düzene sokmanız gerekir. Beslenme en önemli etkenlerdendir ve olabildiğince doğal şekilde besin almalısınız. Market ürünleri yerine doğal ürünlerin ağırlıklı olduğu pazar yerleri ideal olur. Ayrıca kırmızı eti çok fazla yememek ve balık ürünlerini düzenli tüketmek işe yarayacaktır.  Her öğün sebze veya yeşillik, salata benzeri yiyecek tüketilmelidir.