Kadınlarda Göğüs Ağrısı Neden Olur, Sebepleri Nelerdir?

Kadınlarda göğüs ağrısı nedenleri çok geniş kapsamda ele alınabilir
Kadınlarda Göğüs Ağrısı Neden Olur, Sebepleri Nelerdir?

. Kadınlarda göğüs ağrısı, elbette meme kanseri belirtisi olabileceği gibi, hormonlardan ya da başka bir sebeple meydana gelen apselerden kaynaklı olabilmektedir. Kadınlarda göğüs ağrısı, özellikle sol taraftaysa ve kollarda ve midede de ağrıya sebep oluyorsa, bu ağrı kalp hastalıklarının ve krizin de habercisi olabilmektedir.

Kadınlarda Göğüs Ağrısı Hastalık Habercisi Olabilir mi?

Büyük ve tehlikeli hastalıklar, evrelerden oluşan bir ilerleyiş şekline sahiptir. Hiçbir hastalık en ilerlemiş haliyle belirti göstermez. Vücutta meydana gelen ağrılar, büyük hastalıklar için de belirti olabilmektedir. Kadınlarda bazı hastalıkların belirtisi göğüs ağrısı olarak ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple, vücudunuzun verdiği sinyalleri dinlemeli ve erken teşhis ihtimali için hızlı şekilde doktorunuzla görüşmelisiniz. Kanser gibi hastalıkların tedavi edilmesindeki en olumlu unsur erken teşhis edilebilmesidir. Bunun dışında kadınlarda göğüs ağrısı şunların habercisi olabilmektedir:

  • Hamilelik,
  • Memede iltihap,
  • Meme kisti,
  • Memede apse,
  • Hormon bozuklukları.

Kadınlarda Göğüs Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmelidir?

Kadınlarda göğüs ağrısı için gidilebilecek doktor, genel cerrahi bölümlerinde görevli cerrahlardır. Genel cerrahi bölümünde ağrının kaynağı tespit edilerek tedaviye başlanır. Hasta, gerek duyulursa mamografi gibi testlerden geçirilir. Eğer, ağrının sebebi genel cerrahinin ilgilendiği kaynaklardan biri değilse, hasta ilgili bölüme ve ilgili doktora yönlendirilir.

Evde Meme Kontrolü Nasıl Yapılır?

Evde meme kontrolü yapma, bazı hastalıkların, özellikle de meme kanserinin erken teşhisi için, kişinin üzerine düşen bir sorumluluktur. Kadınlarda göğüs ağrısı ardından hızlı şekilde teşhis konulabilmesi, hastanın sağlığına kavuşması için en etkili faktördür. Evde meme kontrolü yapmak için şu adımlar izlenebilir:

  • İlk aşama gözle inceleme aşamasıdır. Kişi bir aynanın karşısına geçerek, meme ucu, meme etrafı ve koltuk altında bir farklılık olup olmadığına bakar. Bu aşamada kişi elleri serbestken, elleri havadayken ve elleri belindeyken bir farklılık olup olmadığına bakmalıdır.
  • İkinci aşama ise elle kontrol aşamasıdır. Kişi elinin üç parmağı yardımıyla, meme üzerinde dairesel hareketler ve dokunuşlar yaparak bir kitle olup olmadığını kontrol edebilir. Aynı işlem yatarak da yapılabilir.