Kabızlığa son veriyor! Yemekten sonra bu karışımı için sindirim sistemini motor gibi çalıştıracak

Kabızlığa son veriyor! Yemekten sonra bu karışımı için sindirim sistemini motor gibi çalıştıracak

Kabızlık sorunu yaşanlara müjde uzmanlar geldi. Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden olan Türk kahvesi kabızlığa son veriyor. Peki nasıl tüketilmesi gerekmektedir?

Türk kahvesi yemeklerden önce tüketildiği zaman birçok fayda sağlamaktadır. Kilo verme üzerinde de birçok etkisi uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Türk kahvesi düzenli olarak tüketildiği zaman adrenalin hormonu salgılayarak kalp ve dolaşım sistemini uyarmaktadır. Metabolizmayı çalıştırır ve vücudun yağ yakımını hızlandırarak vücudun hızla emdiği kafein ve psikoaktif bir etki yaratır. Ayrıca düzenli olarak spor yapan kişiler için de Türk kahvesi tüketilmesi önerilmektedir. Spora başlamadan en az yarım saat öncesinden Türk kahvesi içilirse yağ yakımışı arttırmaktadır. 

KANSERE KARŞI KORUYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda bilim insanları tarafından yapılan araştırmaların sonuçlarına göre 100 mg kafein alan grubun beyin aktivitelerinde kafein almayanlara göre fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleriyle ölçülebilen bir artış saptandı. Yapılan bu araştırmada gündne 600 ml ve üzeri kafein tüketin birinin kahvenin Tip2 diyabete de yakalanma olaslığıl yüzde 23 oranında azalmaktadır. 

Ayırca günde düzenli olarak 2 fincan kadar Türk kahvesi tüketimi kansere karşı vücudu korumaktadır. Böylece kolon, meme ve rektum, kalın bağırsak, gırtlak ve yemek borusu kanserleri gibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini oldukça azaltmaktadır. 

KABIZLIĞA KARŞI KORUYOR

Yeni bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre yemeklerden önce düzenli olarak tüketilen Türk kahvesi kabızlığa karşı da korumaktadır. Kabızlık sorunu yaşayanların mutlaka bu düzeni hayatlarına uygulamaları şarttır. 

İlgili Haberler