İstemeden bacaklarınızı sallıyorsanız dikkat! Sebepleri çok başka olabilir

Sizde istemeden ve fark etmeden bacaklarınızı sallıyorsanız dikkat. Bunun birçok sebebi olabilir.
İstemeden bacaklarınızı sallıyorsanız dikkat! Sebepleri çok başka olabilir

İİstemeden bacaklarınızı sallıyorsanız dikkat! Sebepleri çok başka olabilir: Kendinizi fark etmeden bacaklarınızı sallarken buluyorsanız dikkat. Bunun birçok sebebi olabilir. Bacağın sallanma şekli genel olarak bacak bacak üstüne atarak gerçekleşmektedir. Siz fark etmeden bacağınızı salladığınızda yanındaki kişi sizi uyardığında fark ediyor olabilirsiniz. Peki bunun sebepleri nedir?

Sebebi olmadan istemsizce başlayan bacak sallama hareketi ile ilgili kesinleşmiş bir bilimsel tanı olmasa da bunun arkasından yatan bazı sebepler bulunmaktadır. Sizde huzursuz bacak sendromu yaşıyor olabilirsiniz. 

Huzursuz bacak sendromu

Huzursuz bacak sendromu  olarak adlandırılan bacak titremeleri çoğu zaman uyku halinde gece gerçekleşmektedir. Bunun yanında bacak ancak bacağın titretildiği fark edilince durdurulmaktadır. RLS olarak adlandırılan bu rahatsızlık aniden gerçekleşmektedir. Geceleri uyku halindeyken ortaya çıkar. Esansiyel tremor adı verilen genetik olarak aileden size geçen ve mutasyona uğrayan el ve bacak titreme gibi kendisini gösterebilir. 

Bir konuşma veya düşünme sırasında siz farkına varmadan bacağınızı salladığınızda o konuya odaklanamadığınızdan böyle bir sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Dikkat eksikliği ve bunun yanında hiperkative bozuklukları gibi durumlarda beynin bir işle meşgul olmayan kısımlarını çalıştırmaktadır. 

Çok yorucu bir gün geçirdiğinizde ya da kafanıza taktığınız bir sorun varsa da yine kendinizi bacak titretiyor halde bulabilirsiniz. Sıkıntılı sürecin atlatılması ile bacak titreme soruna da kenliğinden geçer. Çok kaygı ve stresli bir anda da bacak kendine hakim olamaz ve titremeye başlar. Siz bu sırada bu durumdan haberdar olmazsınız. Bacağın titrediğini ya da sallandığını fark ettiğiniz anda bu durum sona erer.