İnme belirtileri açıklandı! Bu belirtiye sahip olanlar büyük risk altında

Hastalıkların genellikle yaşlandıkça bizi bulmaya başladığını düşünürüz. Ancak uzmanların değerlendirmesi hiç de öyle değil! Aktarılan son habere göre son yıllarda felç inme yaşının düştüğü ortaya çıktı. İnmenin en temel 10 belirtisi açıklandı.
İnme belirtileri açıklandı! Bu belirtiye sahip olanlar büyük risk altında

Uzmanların araştırmasına göre felç inme yaşı çok düştü. Önceki dönemlerde 40-45 yaş arasında görülen felç inme durumu artık 20 – 30 yaş grubunda bile görülmeye başlandı. Durum bu şekilde olunca felç inme belirtileri de sıkça araştırma konusu olmaya başladı.

Hastalığın ciddiyetini almak adına uzmanların yaptığı değerlendirmeye göre inme / felç dünyada en sık karşılaşılan ölüm sebepleri arasında bulunuyor.

FELÇ İNME RİSKİNİ ARTIRAN ETMENLER

Uzmanlar felç inme riskini artıran etmenleri de bu noktada tek tek açıkladı. Özellikle damar hastalıkları ve genetik yatkınlık felç inme riskini artırıyor. Bunun yanı sıra kalp hastalığı, diyabet, sigara içmek, stresli bir hayat ve ateroskleroz da inme riskini artıran durumlar arasında yerini alıyor.

İNMENİN EN SIK GÖRÜLEN 10 BELİRTİSİ

İnmenin en sık görülen 10 belirtisi de tek tek açıklandı. İşte uzmanların değerlendirmesine göre en sık görülen 10 inme belirtisi şu şekilde:

  1. Ani ve şiddetli baş ağrısı
  2. Bilinç bozukluğu
  3. Solunumda bozulma
  4. Ani bulantı ve kusma hali
  5. Hızla kilo verme
  6. Kol ve bacaklarda kasılmalar
  7. Hastanın algılamasında zayıflama
  8. Yürümede bozukluk
  9. Yüz asimetrisinde dışarıdan bakıldığında fark edilen bozulmalar
  10. Hatırlamakta zorluk çekme

Genel olarak inme öncesi görülen belirtiler bu şekildedir. Bunun yanı sıra görme bozukluğu, baş ağrısı ve beraberinde görülen kusma hali inme durumunu ortaya çıkarabilir. Bu sebeple belirtilerin fark edilmesi halinde bir uzmandan görüş almakta ve muayene olmakta fayda var.

NOT: Haberimiz kesin bir teşhis ve tedavi yöntemi içermemektedir.