İmplant yaptırırken dikkat etmeniz gerekenler

Diş hekimliği literatüründe implant; ağızda eksik olan dişlerin yerine konmasını sağlamak üzere; çenenin içine genel olarak vida şeklinde yerleştirilen diş kökü şeklinde ifade edilmektedir.
İmplant yaptırırken dikkat etmeniz gerekenler

Implant Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

İmplant operasyonunda sürecin baştan sona başarılı bir şekilde ilerlemesinde protez uzmanı, periodontolog, ağız, diş ve çene cerrahi uzmanı ve de hastanın uyum içerisinde çalışmaları çok önemli bir kriterdir. Bununla birlikte bu amaç doğrultusunda seçilen kurumun sterilizasyon şartlarının yerinde olmasına dikkat edilmesi de son derece ciddiyet arz eden bir husustur.

Her geçen gün talebin artmasına bağlı olarak implant markalarında da büyük bir artışın söz konusu olduğunu belirtmek mümkündür. Dolayısıyla sayısı çok fazla olan bu implant markalarının her biri belli bir kaliteye sahip durumdadır. Bu anlamda şunu söyleyebiliriz ki; yüksek kaliteye sahip olan markaları, fiyat olarak birbirlerine çok yakın seviyededir. Buna bağlı olarak fiyatı düşük olan kalitesi düşük implantlar, uygulandıktan belli bir zaman sonra çene kemiğinin erimesine yol açarlar ve sağlık açısından da önemli zararlara yol açabilirler. Tüm bu nedenlerden dolayı yaptıracağınız implant markasını çok iyi araştırmalı, başarısı kanıtlanmış olmalı ve tüm bunların yanı sıra teknik destekle ilgili olarak herhangi bir problemi söz konusu olmayan sisteme sahip implant tercihinde bulunmalısınız.

Yapılan implantların ömür boyu ağızda kalması için sigara kullanma alışkanlığının bulunması ve ağız bakımının düzenli bir şekilde devam ettirilmesinin de bu anlamda son derece önemli bir kriterdir.

İmplant Uygulamasının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Birden çok dişin yitirilmesi nedeniyle sabit protez yaptıramayan kişiler, implant yaptırarak da sabit dişlere sahip olma şansını elde edebilirler. Proteze destek sağlamak üzere implantların, hareketli protezlerin altına yerleştirilmeleri daha sabit olmalarında etkilidir. Böylece uygulanan protezin ağız içindeki hareketi minimum düzeye iner ve bu da dokularda oluşabilecek travmaların önüne geçer. Tüm bunların yanı sıra implant ile; damağı tam olarak örtmeyen ve buna bağlı olarak da mide bulantısı ve tat kaybı gibi problemler yaşatmayan protezlere sahip olmak mümkündür. Tüm bunların yanı sıra estetik anlamda da oldukça güzel bir diş görünümü elde edilebilir.