İleri Yaşta Tüp Bebek Tedavisi ve Gebelik

Günümüz toplumlarında gebelik yaşı zaman içerisinde ilerlemiştir. Artık kadınlar eğitim ve hayat standartları gibi nedenle ile ilk gebeliklerini ileri yaşlara erteler. 35 yaş ve sonrası dönemde ilk gebelik problemini yaşayan kadınlar için de artık gebelik daha tehlikeli bir hal almaya başlar.
İleri Yaşta Tüp Bebek Tedavisi ve Gebelik

Yapılan araştırmalar göre tüm dünyada gebelik yaşında bir artış durumu söz konusu olmuştur. Bu artış ile birlikte de kısırlık tedavisi de daha zor bir hal alır. Yapılan pek çok teknolojik çalışma, kadınların gebelik yaşlarını da ileri bir boyuta taşır. Bu taşıma nedeni ile de kadınların gebeliklerinde bir takım sorunlar oluşmaya başlar. Öncelikle neredeyse % 100 gebelik korunması sağlayan yöntemlere ulaşılmıştır. Bu durum da kısa süre içerisinde kadınların gebelik yaşını ertelemesine neden olur.

İleri Yaşta Gebelik Tedavisi

Kadınlarda tüp bebek tedavisi için belirli bir yaş sınırı vardır. Zaman geçtikçe gebelik, kadınlar için zor bir duruma ulaşır. Bunun için ne kadar erken kadınlar müracaat ederse o kadar etkili olur. Kadınların tüp bebek yöntemine başvurması için 45 yaşından küçük olması gerekir. 45 yaşından sonra kadınların tüp bebek yöntemi uygulaması son derece zor bir durum oluşturur.

İleri yaşlarda tüp bebek tedavisi uygulanmadan önce embriyonun önceden incelenmesi gerekir. Çünkü ileri yaşlardaki gebeliklerde de kromozomlarda sorunlar oluşabilir. Bu sorun ile karşılaşmamak için de embriyo incelenir.

İleri Yaş Gebeliklerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İleri yaşta hamile kalmayı düşünen kadınlar için bir takım dikkat edilmesi gereken durumlar söz konusudur. İleri yaş gebeliklerde adet döneminde rutin testlerinin yapılması gereklidir. Ayrıca ileri yaşlarda fazla kiloya sahip kişilerin gebelik öncesinde fazla kilolarından da kurtulması gerekir.