İki Dakika da Uykusuzluğu Gideren Yöntem

Uykusuzluğun sağlığınıza zararı oldukça fazladır. Bu yüzden sağlığınızın korunması adına uykusuz kalmamanız önemlidir.
İki Dakika da Uykusuzluğu Gideren Yöntem

Vücuda sağlamış olduğu zararların en önemlisi beyin etkinliğinin azalmasına neden olmasıdır. Beynin belliğini köreltmeye neden olur. Bu durumda doğal olarak çoık sık şekilde rastlayabileceğimiz dikkat eksikliğinin yaşanmasına yol açacaktır. Geceleri zor uyku çekebilirsiniz. Hangi yolu denerseniz deneyim bir türlü uyuyamadığınız olabilir.  Amerikan askeri tarafından kullanılan yöntem sayesinde iki dakika içerisinde uykusuzlukla baş etmeniz mümkün olacak. Çünkü bu yöntem kişi üzerinde %96 olumlu etki yaratmaya neden oluyor. Bu yöntemin nasıl uygulandığını merak edenler için işe ayrıntıları..

Uykusuzluk, günümüzde en çok mücadele edilen sorunlardan birisidir.  Sağlık açısından oldukça zararlıdır. Gün içerisinde aktif olmanızı da engelleyecektir. Ruhsal olarak etkilenmenize neden olacaktır. Amerikan askeri tarafından uygulanan yöntem ile artık uykusuzluk sorun olmaktan çıkacak. Amerikan  askerleri bu yöntemi kullanmış ve %96 oranında başarıyla sonuçlandığına şahit olmuştur. Bu yöntem 120 saniye sonrasında uykuya geçmenize destek oluyor. Eğer sizde uygularsanız uykusuzluğu gidermeyi sağlamış olabilirsiniz. Sadece iki dakika içerisinde hemen uyumak istiyorsanız hemen sizlerde bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

  • Yüzünüzde ki tüm kasları gevşetmeniz gerekiyor.  Çene dil, göz hepsi buna dahil olduğunu söyleyebiliriz
  • Omuzlarınızı serbest şekilde bırakın. Her iki kolunuzu  alt ve üst kısmını serbest şekilde bırakın
  • Nefes rahat şekilde alın. Nefes alarak göğüs bölgenizi rahatlatın.
  • Bacak alt ve üst kısımlarını gevşetiniz

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bu yöntemi denediğiniz an 2 dakika içerisinde uykuya geçiş yapacaksınız. Sayılan bu maddeleri zihninizde görsele dönüştürebilirsiniz. Kendinizi masmavi bir gökyüzü üzerinde hayal edin.  Yahut sakinm bir gölün yanında, kanoda da uzandığınızı hayal ederek uykuya geçebilirsiniz.

Hayal dünyanızı genişletecek başka şeyler bulabilirsiniz. Mesela kendinizi karanlık bir ortamda hayal edebilirsiniz. Karanlık ortamda hamağın içerisinde yatıyormuş gibi hayal kurabilirsiniz. Fakat saymış olduğumuz tüm bu hareketleri yaptıktan sonra hayal kurmaya başlayın. Aynı zamanda başvuracağınız bir başka yollardan birisi de düşünmeyin düşünmeyin ifadesini yaklaşık olarak 10 saniye boıyunca tekrarlamanbız gerekecek. Bu sayede bu yöntemin ne kadar işe yarar olduğunu görmeye başlayacaksınız.