Horlamayı Önlemenin Kolay Yolu

Günlük yaşanda pek çok kişi horlama problemi ile karşı karşıyadır. Bunun için pek çok yöntem denense de büyük çoğunluğundan istenilen çözüm elde edilememektedir.
Horlamayı Önlemenin Kolay Yolu

Ancak alınacak küçük önlemlerle horlamayı azaltmak mümkündür. Horlama boğaz ve ciğere hava taşıyan kasların uyku sırasında gevşemesi nedeniyle meydana gelmektedir. Bu nedenle de nefes almak zorlaşmaktadır.

Genellikle insanlar sırt üstü yattıklarında daha çok horlarlar. Bunun için sırt üstü yatmamaya özen gösterilmelidir. Yatmadan en az üç saat önce yemek yeme bitirilmiş olmalıdır. Çünkü yatmadan evvel yenilen ağır yemekler boğaz kaslarının normal olandan daha fazla gevşemesine sebep olmakta ve bu da kişinin horlamasına yol açmaktadır.

Horlamayı Önlemek İçin Öneriler

Bazı insanlar yatmadan önce sakinleştirici ilaçlar içmektedir. Ancak bu tür ilaçlar daha fazla horlanmasına sebep olmaktadır. Çünkü ilaçla birlikte boyun kaslarına baskı olmakta ve daha fazla horlanmaktadır.

Kilolu olmak da horlama sebepleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle horlayan kişi fazla kiloya sahipse mutlaka kilo vermelidir. Böylelikle hem horlama önlenmekte hem de vücut daha sağlıklı olmaktadır.

Yatarken sırtın boşluğa gelmesi horlamayı önlemektedir. Bunun için bazı kişiler sırt kısmına tenis topu koyarak uyumayı önermektedir. Böylece sırt üstü yatıldığında rahatsız olunmakta ve otomatik olarak yana dönülmektedir. Katlanmış çift çorap da aynı işlevi görmektedir.

Horlama Nasıl Önlenir?

Horlamayı önlemek için öneriler içerisinde odanın havalandırılması ilk sıralarda gelmektedir. Eğer oda sıcak ve kuru ise uyku esnasında burun tıkanmakta, bu da horlamaya sebep olmaktadır. Bunun yanı sıra sigara içmek de horlamaya yol açtığından dolayı uzak durulması gerekmektedir. Yatağın baş kısmını eğimli hale getirmek de horlama karşı faydalı olmaktadır. Bu sayede kronik horlama önlenebilmektedir.