Hipotermi nedir, neden olur?

Hipotermi nedir, neden olur öğrenmek isteyen kişiler için bilgilendirici yazımıza yer vermiş bulunmaktayız.
Hipotermi nedir, neden olur?
Hipotermi, vücut ısısının 35 derece altına düşme halidir. İnsan vücudunun sıcaklığı normal şartlarda 37 derece bir sıcaklığa sahip olduğu söylenebilir. Bu ısının mümkün mertebe korunması gerekir. Eğer belirtilen bu ısı seviyesi korunamazsa o zaman ister istemez devreye de hipotermi girmeye başlamış olacaktır. Hipotermenin daha çok yağmur, rüzgar, kar soğuğu gibi kötü hava şartlarında açığa çıktığını söylemek mümkün. Soğuk havaya maruz kalan kişilerde görülen bir hastalıktır. Özellikle uzun süre boyunca soğuk hava da kalmak zorunda kalan kişilerde sıklıkla görülen bir durum olarak ön plana çıkar. Eğer ki zamanında müdahalesi söz konusu olmaz ise o zaman kalp ritim bozukluğuyla karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz olur. Bu durumda kalp yetersizliğiyle beraber ani kalp durmasına yol açmaya neden olacaktır.

 

Hipotermi Belirtileri Neler?
Hipotermi belirtileri aslında gayet açık şekilde ifade edilebilir. Hipotermi de mutlaka önem arz eden faktörlerden birisi de zaman kavramı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. En önemlisi de kişilerin bu durumu mümkün olduğunca hissetmeye başlaması da gerekiyor. En sık şekilde görülebilecek belirtiler arasında ise daha çok uyku hali, konuşma da ağırlaşma görülmesi, derin soluk alma isteği, el ve ayaklarda ağırlık hissi, El ve ayak davranış değişiklikleri, titreme gibi belirtilerin olduğu söylenebilir. Soğukta yaşamaya bağlı belirtiler olduğundan dolayı ihmale yüz tutabilir. Bu sebepten dolayıdır ki mümkün olduğunca dikkatli olunmasında fayda var.

 

Hipotermi Sırasında Hangi Yollara Başvurulmalıdır?
Hipotermi ısı kaybının yüzde 50 ye düşmesi sonucu bazı belirtiler gün yüzüne çıkabilir. İlk ısı kaybı baş ve boyun bölgesinden itibaren görülmeye başlar. Bu sebepten dolayı şapka, bere, atkıyla kapatılması gerekiyor. Hipotermi oluşan kişileri de hemen oda sıcaklığında bir yere kapatmalısınız. Acil müdahale yapılarak battaniye, kafein ve alkol içermeyen sıcak içecekler verebilirsiniz. Hipotermi anında yapılması gerekenler içerisinde bir diğeri ise kişinin bilinç altını kontrol etmektir.