Hiçbir belirti vermeden SİNSİCE ilerliyor! Bu belirtiler varsa Pankreas Kanseri olabilirsiniz

Ne yazık ki diğer tüm kanser türlerinden farklı olarak belirtileri son derece geç fark edilen ve sinsice ilerleyen pankreas kanseri hakkında yeni uyarı yapıldı.
Hiçbir belirti vermeden SİNSİCE ilerliyor! Bu belirtiler varsa Pankreas Kanseri olabilirsiniz

Son dönemde görülme sıklığı en çok artan kanser türleri arasında yer alan Pankreas Kanseri için yeni uyarı yapıldı. Belirtileri pek çok kişide ortaya çıkmasına rağmen her zaman ortaya çıkan basit belirtiler olması nedeniyle önemsenmeyen ve bu nedenle ilerleyen pankreas kanseri için erken tanının önemi bir kere daha ortaya çıktı.

Karın ağrısı ve kilo kaybı şikâyetiyle Denizli Devlet Hastanesi başvurmasının ardından yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra pankreas kanseri tanısı konan 38 yaşındaki hasta yaklaşık 6 saat süren ameliyatın sonunda sağlığına kavuşturularak taburcu edildi. Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniğine başvuran Ferhat Yardımcıel’e yapılan tetkiklerde pankreas başı yerleşimli kanser tanısı konuldu.

ERKEN TANI KONULAN PANKREAS KANSERİ TEDAVİSİ AMELİYAT İLE YAPILDI!

Yapılan incelemelerde pankreas kanserinin vücuda yayılmadığı ameliyat edilebilir aşamada olduğu anlaşıldı. Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hamza Çınar tarafından ameliyata alınan hasta, 6 saat süren Whipple yöntemiyle tümörlü bölge ve tümör etrafındaki lenf nodları çıkartılarak sağlığa kavuşturuldu. Pankreas kanserlerinin genellikle ileri yaş hastalarda görüldüğünü ifade eden Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hamza Çınar, kanserin 40 yaş altı hastalarda da görülebileceğini dikkat çekti.

BU BELİRTİLERE AMAN DİKKAT! PANKREAS KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Pankreas kanserinde erken teşhisin önemini vurgulayan Doç. Dr. Çınar, “Karın ağrısı, kilo kaybı, bulantı, kusma ve sarılık gibi şikâyetler varsa hastalarımız erken aşamada zaman kaybetmeden hastaneye başvursunlar. Ama unutmamamız gereken en önemli unsur genç yaşta olmak pankreas kanserine yakalanmayı engellemiyor. Bahsettiğimiz şikâyetler varsa genç hastalarımız da tıpkı diğer yaş gruplarındaki hastalarımız gibi erken dönemde hastaneye başvurmalıdır.

40 YAŞ ALTI PANKREAS KANSERİ OLUR MU?

Pankreas kanseri tanısı konulan hastalarımıza işinde uzman hekimlerin ortaklaşa kararı ile tedavi planı çizilir. Eğer hasta ameliyata uygunsa önce ameliyat yapılır ve sonrasında ise patoloji sonucuna göre tedavi düzenlenir. Eğer hastalık ileri evre ise öncesinde kemoterapi veya radyoterapi yapılarak hastalığın ameliyat aşamasına gelmesine çalışılır. Hastalık ameliyat aşamasına gelince ise cerrahi planlanır” dedi.