Herkesin evine giriyor! İçinde limon ve portakaldan daha fazla C vitamini varmış

C vitamini denilince hemen hemen herkesin aklına portakal, mandalina ve limon gibi besinler geliyor. Ancak yapılan araştırma sonucunda herkesin evine giren o sebzenin 10 kat daha fazla C vitaminine sahip olduğu ortaya çıktı.
Herkesin evine giriyor! İçinde limon ve portakaldan daha fazla C vitamini varmış

C vitamini, kış aylarında bizi hastalanmaya karşı bağışıklığımızı zırh gibi korur. Kolejen üretimine de son derece fayda sağlayan C vitamini aslında pek çok sebze içerisinde rahatlıkla bulunabiliyor. Ancak bazı sebzeler var ki, resmen C vitamini deposu!

RESMEN C VİTAMİNİ FIŞKIRIYOR

Yapılan araştırma sonucuna göre dolmalık biberlerin içerisinde daha fazla C vitamini olduğu ortaya çıktı. Yüksek miktarda C vitamini içeren dolmalık biberin sadece bir tanesinde 341 mg C vitamini olduğu ifade ediliyor. Ancak dolmalık biber denilince, farklı renklerinin de olduğunu unutmamak gerekiyor. Bizim burada bahsettiğimiz sarı dolmalık biber!

Sarı dolmalık biber hem diğer renklerine hem de portakal, mandalina ve limona göre içerisinde daha fazla C vitamini barındırmaktadır. Bağışıklık sistemine son derece katkı sağlayan ve vücudumuzu güçlendiren sarı dolmalık biberin mevsiminde bol bol tüketilmesi öneriliyor.

SARI DOLMALIK BİBERİN FAYDASI NEDİR?

Sarı dolmalık biberin C vitamini açısından daha zengin olduğunu öğrenenler bu besinin genel yararlarını araştırmaya başladı. İşte sarı dolmalık biberin bilinen en temel faydaları şu şekilde:

  • Vücudu kansere karşı zırh gibi korur
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur
  • Zayıflamaya yardımcı olarak metabolizmayı hızlandırmaktadır
  • Enfeksiyona karşı vücudu temizler

İçerisinde barındırdığı B6 vitamin türü sayesinde kırmızı kan ücretlerinin oluşmasına destek olur. Bunun yanı sıra K1 vitamini içermektedir. Bu da kemik sağlığı açısından son derece yararlıdır.

NOT: Haberimiz kesin bir teşhis ya da tedavi kanısı içermemektedir.